Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: újabb játékos érkezhet a City-től – sajtóhír

Sergio Agüero és Eric Garcia leigazolása után katalán lapinformációk szerint a Barcelona csapata ismét a Manchester City együttesétől készül szerződtetni egy meghatározó játékost…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A katalán Sport nevű lap információi szerint a Manchester City közelmúltban spanyol állampolgárságot felvevő hátvédje, Aymeric Laporte nyitotta arra, hogy nyáron átigazoljon a Barcelona csapatát.

Mint ismeretes, a 27 esztendős védő Franciaországban látta meg a napvilágot baszk származásúként, ezért a gyökereit rendkívül komolyan vevő Athletic Club csapatában nevelkedett, amelynek felnőtt csapatát 2012-től egészen 2018-ig szolgálta. Laporte több mint csaknem 200 tétmérkőzésen játszott a bilbaói csapat színeiben, majd 2018 januárjában 57 millió font ellenében átigazolt a City-hez, ahol szintén hamar alapember lett. Klubváltása és meghatározó szerepe ellenére azonban a francia válogatottba továbbra sem hívták meg, így a mostani Európa-bajnokság előtt felvette a spanyol állampolgárságot.

Laporte piaci értékét a nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja 45 millió euróra becsli, mostani szerződése pedig még négy évig köti őt a BL-döntős együtteshez.