Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: Messi megdöntötte Batistuta gólrekordját

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin válogatott 1-1-es döntetlent játszott Chile ellen a Brazíliában zajló Copa América hétfői játéknapján…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Lionel Messi fantasztikus szabadrúgásgólja ellenére Argentína csak 1-1-es döntetlennel kezdte szereplését Chile ellen az idei kontinensbajnokságon.

A Barcelona 33 esztendős világklasszisa már eddig is az argentin válogatott történetének legjobb góllövője volt, ezzel a találattal viszont a tétmeccsen szerzett gólok tekintetében is megelőzte a nagy elődöt, Gabriel Batistutát. A világbajnokságokat, vb-selejtezőket és Copa Américákat figyelembe ugyanis a múlt éjjeli volt Messi 39. gólja az Albiceleste mezében, miközben “Batigol” pályafutása során 38 találatot szerzett tétmeccsen a válogatottban.

Messi a torna előtt úgy fogalmazott, hogy “a legnagyobb álmom, hogy a válogatottal is címeket nyerjek”, hiszen a kétszeres Copa-győztes Batigollal szemben neki még egyetlen felnőtt világeseményen sem sikerült aranyérmet nyernie a nemzeti csapattal.

Messi összességében 145 mérkőzésen 73 gólt szerzett hazája válogatottjának színeiben. Utóbbiban már hosszú ideje a legjobb, és minden bizonnyal hamarosan a válogatottsági csúcstartó Javier Mascheranót is meg fogja előzni.