Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: 84 percig hősiesen tartotta magát a magyar válogatott, de Portugália végül nyerni tudott! – videóval

Öt évvel ezelőtt fordulatos meccsen 3-3-as döntetlent játszott egymással az Európa-bajnokságon Magyarország és Portugália. Ezúttal nem potyogtak úgy a gólok, mint a 2016-os Eb-n, de a portugálok az utolsó 10 percben háromszor is betaláltak a kiválóan védő Gulácsi hálójába, így győzelemmel kezdték a csoportkört.

(Photo by Angel Martinez – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az 5. percig kellett várni az első komoly lehetőségre, ekkor Jota eresztett meg 16 méterről egy lövést, de Gulácsi a helyén volt és szépen hárítani tudott. A 20. minutumban újabb veszélyes portugál lehetőség alakult ki, viszont Ronaldo lövését is hatástalanította Gulácsi. Ezt a helyzetet lesnek ítélte a játékvezető, viszont jobb, hogy hárította a magyar hálóőr, a visszajátszás alapján ugyanis nem biztos, hogy lesen tartózkodott a portugál világsztár. A 27. percben Willi Orbán bravúros szerelésére volt szükség, hogy Bernardo Silva ne törhessen senkitől sem zavartatva kapura. A félidő előtt nem sokkal a magyar válogatott első nagyobb helyzete is kialakult, miután egy beadást Szalai Ádám tudott kapura fejelni, de Patricio kezében halt el a játékszer. A 40. percben aztán újabb Gulácsi bravúrra volt szükség, aki Jota közeli lövését hárította. A 43. minutumban Cristiano Ronaldo is megszerezhette volna a vezetést, de a támadó 5-6 méterről a kapu fölé lőtte a labdát.

A második játékrész is portugál lehetőséggel indult. Egy szögletet követően Pepe tudott fejelni, Gulácsin viszont ez a kísérlet sem jutott át. Nem sokkal később Szalai Ádám távoli lövését lehetett feljegyezni, ami középre tartott, így Patricionak nem okozott gondot. Az 57. percben Sallai megpattanó lövését okozott némi veszélyt, de a portugál hálóőr ezt is fogni tudta. A félidő felénél Bruno Fernandes távoli kísérletét kellett a Leipzig magyar hálóőrének szögletre tornáznia. Ezt követően ismét Sallai jutott el lövőhelyzetig, de ez éppen csak elvánszorgott Patricio portájáig. A 80. percben aztán gólt szerzett a magyar válogatott, de Schön lesen tartózkodott, így érvénytelenítették a találatot. Pár minutummal később aztán előnybe kerültek a portugálok. Guerreiro lövése megpattant Willi Orbánon, ami így védhetetlenül a hálóba csorgott, 0-1! A 87. percben pedig végleg el is dőlt a találkozó, miután a játékvezető büntetőt ítélt Willi Orbán szerelése után. A tizenegyest Ronaldo higgadtan értékesítette, 0-2! A ráadásban aztán Ronaldo ismét bevette Gulácsi kapuját, ezzel beállítva a 0-3-as végeredményt. Összességében a magyar válogatott nem szégyenkezhet, hiszen 84 percig hősiesen tartották magukat, a végén azonban a szerencse nem volt a csapattal.

Magyarország – Portugália 0-3 (0-0)
Helyszín:
Puskás Aréna Nézőszám: 67155 Vezette: Cüneyt Cakir
Gólszerzők: ill. Guerrerio (84.), Ronaldo (87. – büntető, 90+2.)
Sárga lapok: Nego (80.), Orbán (86.) ill. Dias (38.)
Kiállítás: – ill. –

Magyarország: Gulácsi – Szalai A., Orbán, Botka – Fiola (Varga K. 89.), Nagy (Varga R. 90+5.), Schäfer (Nego 66.), Kleinheisler (Sigér 78.), Lovrencsics – Sallai (Schön 77.), Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Portugália: Patricio – Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro – Danilo, Carvalho (Sanches 81.), Fernandes – B. Silva (R. Silva 71.), Jota (An. Silva 81.), Ronaldo Szövetségi kapitány: Fernando Santos

A mérkőzés összefoglalója:

Az F-csoport jelenlegi állása: