Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: megkapták ellenfeleiket a magyar kupacsapatok!

Az UEFA svájci székházában a kedd délutáni órákban megtartották a nemzetközi selejtezősorozatok sorsolását, így az érdekelt magyar klubok is ellenfeleket kaptak…

(Photo by Richard Juilliart – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az újonnan útjára induló Európa-konferencia liga (Ekl) első selejtezőkörében MOL Fehérvár gárdája az örmény az örmény Ararat Jerevánt, míg a Puskás Akadémia a finn Inter Turkut kapta ellenfeléül. Előbbi magyar csapat idegenben, utóbbi hazai pályán játssza majd a párharc visszavágóját. Az egyes összecsapások első felvonásait július 8-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

A Magyar Kupa-győztes Újpest a selejtező második fordulójában csatlakozik a küzdelmekhez, melynek sorsolását szerdán tartják, így a lila-fehérek első ellenfele mellett azt is akkor tudjuk, hogy a másik két csapat kivel játszik majd továbbjutás esetén.

Ezzel együtt a Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolását is lebonyolították, a magyar bajnok Ferencváros csapata az első fordulóban az előselejtező győztesével fog játszani, ahol a san marinói Folgore, a koszovói Pristina, a feröeri HB Tórshavn és az andorrai Inter Club d’Escaldes küzd a továbbjutásért. A selejtező 1. fordulójának első mérkőzéseit július 6-án és 7-én, a visszavágókat 13-án és 14-én rendezik meg.