Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Olaszország máris a nyolcaddöntőben! – Videóval!

Az olasz válogatott Svájc legyőzésével folytatta tovább pazar sorozatát, és jutott egyben az Európa-bajnokság egyenes kiesés szakaszába.

Ahogyan a torna nyitómeccsén, Törökországnak, ezúttal is három gólt lőtt a squadra azzurra.

Az olaszok ismét magabiztosan játszottak, már az első percektől a sajt kezükben tartották a találkozót, és korán vezethettek is volna, ha Giorgio Chiellini találatát a VAR kezezés miatt nem annullálja a 20. percben (…) Talán ennél is nagyobb baj, hogy a Juventus kiválóságát sérülés miatt nem sokkal később le is kellett cserélni (…)

(…) Mindez nem szegte kedvét az olaszoknak, akik a torna egyik nagy felfedezettjének tűnő Manuel Locatelli  góljával hat perc elteltével már szabályos körülmények között is megszerezték a vezetést.

A Sassuolo középpályása a második félidő elején is betalált, ezzel lényegében el is döntötte a találkozót. Az olasz kaput mindössze egyszer eltaláló Svájc sorsát Ciro Immobile hajrában szerzett gólja pecsételte meg.

Sokan a csoport rangadójának várták, sima olasz győzelem lett a vége. Roberto Mancini válogatottja immáron 29 meccs óta veretlen, mi több 10 találkozó óta még csak gólt sem kapott – Persze ahogy mondani szokás, az Európa-bajnokság majd az egyenes kiesés szakaszban kezdődik el Olaszország számára, addig is több mint biztató a válogatott teljesítménye.

Olaszország – Svájc 3-0 (1-0)
Róma, Olimpiai Stadion (korlátozott számú néző). Vezette: Karaszjov (orosz)
Gólszerzők: M. Locatelli (26. és 52.), Immobile (89.)
Sárga lap: – illetve Gavranovic (49.), Embolo (79.)
Piros lap: – 

Olaszország: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi, 24.), Spinazzola – Barella (Cristante, 87.), Jorginho, M. Locatelli (Pessina, 86.) – Berardi (Tolói, 70.), Immobile, L. Insigne (Chiesa, 69.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Svájc: Y. Sommer – Elvedi, Schär (Zuber, 58.), Akanji – Freuler (Sow, 84.), G. Xhaka – Mbabu (Widmer, 58.), Shaqiri (R. Vargas, 76.), R. Rodríguez – Seferovic (Gavranovic, a szünetben), Embolo. Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

Az ‘A’ csoport állás: