Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: kőkemény beolvasás a szövetség felé

A Brazíliában zajló Copa América ellen rengetegen tiltakoztak már a rajt előtt is, mivel Dél-Amerikában az európainál jelenleg sokkal aggasztóbb a koronavírus-járvány miatti helyzet, és a torna alatt sem csillapodott a helyzet…

(Photo by Alberto Valdes – Pool/Getty Images)

Eddig még csak egyetlen fordulót bonyolítottak le a kontinensbajnokság csoportkörében, de pár nap alatt 52 személynél diagnosztizálták a vírust, a küldöttségek és a rendezők tagjait is figyelembe véve, és sokak szerint nem szabadott volna megrendezni a tornát a járvány kellős közepén.

A legmesszebbre a minap a bolíviaiak rutinos csapatkapitánya, Marcelo Moreno ment, aki maga is pozitív koronavírus-tesztet produkált:

“Köszönjük CONMEBOL. A kialakult helyzet miatt csak és kizárólag ti vagytok a felelősök. Nem érdekel benneteket az emberi élet sem, csak a PÉNZ. A játékosok és az emberek semmit sem számítanak.” 

A La Verde nagy egyénisége fertőzése miatt nem játszhat a tornán, fenti kinyilatkoztatása miatt pedig jó eséllyel eltiltásra is számíthat majd ezt követően.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!