Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Sergio Ramos távozásával klubtörténelmi pillanat következhet!

Mint ismert, Sergio Ramos 16 év után csütörtökön elköszön a Real Madridtól. A csapatkapitány távozása több szempontból is történelmi pillanat, különösen annak fényében, hogy a csapatkapitányi karszalag is az utódját keresi majd. 

1904 óta ugyanis a Real Madrid csapatkapitányi karszalagját spanyol játékos viseli. Most Ramos távozásával (aki 2015 óta volt a Real csapatkapitánya – a szerk.) a blancóknak új kapitányt kell kijelölniük, aki, ismerve a klub hagyományait (a legrégebb óta a klubot szolgáló játékos lesz a kapitány – a szerk.), nem kizárt, hogy a Carlo Ancelottival amúgy is jó viszonyt ápoló Marcelo lesz.

A 33 esztendős brazil kapcsán ugyan többször leírtuk már mi is, hogy távozhat Madridból, ám ha marad, akkor 1904 után a blancók első külföldi kapitánya lehet – Természetesen ugyan ez igaz, bármely nem spanyol játékosra is: Marcelo után például a sorban Karim Benzema következne.

117 évvel ezelőtt viselte utoljára nem spanyol játékos, egy bizonyos guatemalai Federico Revuelto a karszalagot a spanyol fővárosban!