Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: döntött vezetőedzőjéről a Celta Vigo – HIVATALOS

A spanyol bajnokság (La Liga) elmúlt idényében fantasztikus hajrájával a nyolcadik helyen záró Celta Vigo egyesülete a minap meghozta döntését argentin vezetőedzője jövőjéről…

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

A Celta Vigo együttese a pénteki napon megerősítette, hogy további három évvel, 2024-ig meghosszabbította múlt novemberben kinevezett argentin trénere, Eduardo Coudet szerződését a galíciai klub élén.

Az egykori középpályás játékoskarrierje során jobbára az amerikai kontinensen futballozott, az egyetlen kivételt éppen a galíciai gárda képezte, amely alkalmazásában 2002-ben szerepelt. Coudet edzőként sokkal nagyobb sikereket ért el, 2019-ben például megnyerte az argentin bajnokságot a Racing Club együttesével. Az elmúlt közel egy évben dolgozott az aktuális brazil éllovas Internacional csapatánál, mellyel 46 meccsből 24-et nyert meg csapata 13 döntetlen és 9 vereség mellett.

A 46 éves argentin tréner tavaly novemberben az utolsó bennmaradó helyen vette át a vigóiak irányítását, majd több bravúrt is elért vele a csapat, és végül nem hogy a bennmaradásuk lett biztos, de közel kerültek a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásához is. Coudet minden sorozatot figyelembe véve 31 találkozó alatt 14 győzelmet és hét döntetlent regisztrált a Celta kispadján tíz vereség mellett.