Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közvetlen riválishoz kerülhet az AS Roma sztárja – sajtóhír

Olasz sajtóbeszámolók szerint bár korábban úgy tűnt, hogy az edzőváltással normalizálódott a helyzet, az AS Roma veterán klasszisa jó eséllyel idén nyáron elhagyhatja csapatát…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Edin Dzeko fontolóra vette, hogy még egy évig érvényes szerződése felbontását kérvényezze az AS Roma csapatától, hogy aztán a Juventus vagy az AC Milan együtteséhez kötelezze el magát.

A 35 éves hórihorgas csatár 2015 óta 260 mérkőzés alatt 119 alkalommal talált be az AS Roma színeiben tétmérkőzésen, melyből 85 gólt szerzett a bajnokságban, beleértve azt a 29 találatát, mellyel gólkirály lett a 2016-2017-es kiírásban. Dzeko ugyan már nem fiatal, és egyre több kritikával kellett szembenéznie, a “farkasok” mérsékelten sikerült 2019-2020-as szezonjából is ki tudta venni a részét 16 bajnoki és három nemzetközi kupákban szerzett találattal. Ennek ellenére egészen idáig töretlenül bíztak benne, és bár múlt nyáron több rivális is le akarta igazolni, nem engedték őt el, januárban pedig nem sikerült vevőt találni számára. Dzekótól az elmúlt idény közben elvették a csapatkapitányi karszalagot, az évadot pedig végül 7 bajnoki találattal, összességében pedig 13 góllal zárta.

A 114-szeres bosnyák válogatott támadó az olasz fővárosi csapat előtt a Wolfsburg (2007-2011) és a Manchester City (2011-2015) csapatait erősítette.