Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aláírt az Interhez a Milan játékosa – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően az AC Milan lejáró szerződésű középpályása a keddi napon valóban a városi rivális Interhez szerződött…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az olasz bajnoki címvédő Inter csapata a kedd esti órákban erősítette meg, hogy az AC Milan csapatával nem hosszabbító Hakan Calhanoglu három évre szóló megállapodást kötött velük szabadon igazolhatóként.

A 27 éves török karmester 2017-ben mintegy 20 millió euró ellenében igazolt át a milánóiakhoz a Bayer Leverkusen gárdájától, ám sokáig úgy tűnt, hogy merő kudarc lesz számára az olasz kaland. Az állandó játéklehetőség ellenére Calhanoglu számára az első két szezon mérsékelten sikerült, és rendszerint számtalan kritikával kellett szembenéznie. Az első két éve alatt minden sorozatot figyelembe véve még így is összehozott 12 találatot, majd a 2019-2020-as szezon meghozta számára az áttörést, amikor 38 fellépés alatt 11 gólig jutott.

Calhanoglu valósággal megtáltosodott az előző kiírásban, különösen Stefano Pioli – és Zlatan Ibrahimovic – érkezése óta, és túlzás nélkül állíthatóan a csapat húzóemberei közé emelkedett. Az aktuális idényben 33 bajnokin és összesen 44 tétmérkőzésen lépett pályára, minden sorozatot figyelembe véve kilenc találatot jegyzett.

A nagy rivális Nerazzurrinak a török középpályás szolgálataira Christian Eriksen esete után lett szüksége, miután a szabályok értelmében a dán középpályás ha folytatja is pályafutását, Olaszországban biztosan nem játszhat, miután újra kellett őt éleszteni az Európa-bajnokságon.

Egyúttal Calhanoglu lett a tizenegyedik játékos, aki az AC Milanból egyenesen az Interhez igazol át. Antonio Cassano 2012-es klubváltása óta összességében az első, Ümit Davala után pedig a második török játékos ezen az úton.