Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: újabb minimális győzelmével továbbjutott Argentína – videóval

Hétfőről keddre virradóra az A csoportban is megrendezték a harmadik forduló mérkőzéseit a Brazíliában zajló dél-amerikai kontinensbajnokságon, a Copa Américán…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Argentína az előző mérkőzéséhez hasonlóan ismét egy korai gól jóvoltából aratott 1-0-s sikert, melynek elszenvedője ezúttal Paraguay válogatottja volt.

Az Albiceleste esélyeshez méltóan rögtön kezdeményezően lépett fel, már az első percekben több kísérlettel próbálkoztak, A. Gómez és Agüero kísérlete azonban egyaránt elkerülte A. Silva ketrecét. A tizedik percben aztán Di María tökéletes kiugratásából Alejandro “Papu” Gómez a leshatáron lépett ki és rendkívül elegáns mozdulattal emelt a kilépő kapus felett a hálóba. (1-0) A vezetés megszerzése még nyugodtabbá tette a “gauchókat”, akik biztosan tartották kézben a meccset, többet támadtak. Nem sokkal később Messi a tizenhatos vonaláról végezhetett el szabadrúgást, alacsonyan szálló lövése kevéssel tévesztett célt. A játékrész második felében egyre többet birtokolta a játékszert a paraguayi válogatott, azonban értékelhető kapura lövést képtelenek voltak feljegyezi az első félidő során. A játékrész hosszabbításában Junior Alonsóról a saját kapujába pattant a labda, azonban a paraguayi öngólt nem adták meg az argentinok számára, mert leshelyzet előzte meg az esetet. Az argentinok tehát minimális előnnyel fordulhattak a második felvonásra.

A második játékrészben sem történt változás, a szintén argentin mester által irányított Paraguay támadott többet. Az argentinok tudatosan adták át a területeket, és magabiztosan végezték az elhárítást, és néhány kósza lehetőséget leszámítva nem sokat engedélyeztek az ellenfélnek. Eközben Messiék előtt kontrákból több lehetőség is adódott, hogy végleg eldöntsék a mérkőzést, ezek azonban rendre kihasználatlanul maradtak, így bár végig nyílt volt a meccs, az argentinok biztosan tartották meg egygólos előnyüket és gyűjtötték be a három pontot.

Scaloni válogatottja ezzel elsőként biztosította be a továbbjutását, az utolsó fordulóban Bolívia ellen a csoportelsőség kiharcolása lehet számukra a tét, míg Paraguay a harmadik helyről várhatja a folytatást.

Copa América, 3. forduló (A csoport)
Argentína – Paraguay 1-0 (1-0)

Helyszín: Estádio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros Vezette: Jesús Valenzuela (venezuelai)
Gólszerző: A. Gómez (10.), ill. –
Sárga lapok: Paredes (34.), ill. G. Gómez (16.), A. Cardozo (78.)
Kiállítás: – ill. 

Argentína: E. Martínez – Molina, C. Romero, Pezzella, Tagliafico – G. Rodríguez, Paredes (N. Dominguez 81.) – Di María A. Correa 81.), Messi,  A. Gómez (De Paul 72.) – Agüero (J. Correa 59.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Paraguay: A. Silva – Espinola, G. Gómez, Alonso, Arzamendia – Cubas (A. Cardozo 66.), Piris (R. Sánchez 82.) – Romero Gamarra (O. Romero 66.), Almiron, A. Romero (C. González 87.) – Ávalos (Samudio 87.). Szövetségi kapitány: Eduardo Berizzo.

 

A csoport másik mérkőzésén az Uruguay és a Chile közti rangadó 1-1-es döntetlennel zárult, így egyikük sem tudta igazán tartani a lépést az argentinokkal.

Bátrabban kezdte a mérkőzést a kétszeres világbajnok, és az első tíz perc végén De Arrascaeta próbálkozott egy távoli átlövéssel, középre tartó kísérletét azonban Bravo biztosan hárította. Kisvártatva Suárez szólója után ismét a Flamengo irányítója veszélyeztetett, de a kapus újfent résen volt. Hiába próbálkozott többet Uruguay, a vezetést az első félidő derekán túl Chile szerezte meg, miután Eduardo Vargas nagyszerűen játszott össze Breretonnal, majd kicsit éles szögből nagyszerűen lőtt a hosszú sarokba. (0-1) A derült égből villámcsapásként érkező bekapott találat ellenére Uruguay lendületben maradt és több kisebb lehetőséget ki tudtak még alakítani a szünet előtt, de az egyenlítés nem jött össze.

Az 1-0-s chilei vezetéssel kezdődő második félidő előtt Tabárez rögtön kettőt cserélt, és igyekeztek támadásokat vezetni az egyenlítésért. Ennek ellenére az egyik kósza chilei ellenakció alkalmával Brereton kőkemény lövése csak kevéssel kerülte el Muslera kapuját. Uruguay becsülettel próbálkozott, egyre inkább fokozódott a fölénye, és a második etap felénél egy szöglet utáni lecsorgó labdából Arturo Vidal öngóljával kiegyenlítettek, akiről Suárez szorításában jutott a játékszer a saját hálójába. (1-1) A továbbiakban is az uruk voltak rámenősebbek, de a hajrában a csereként beállt Arriagada közeli helyzetéből akár Chile is újra betalálhatott volna, lövése centikkel gurult mellé. Az izgalmas végjátékban bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, azonban Cavani fejese ugyancsak kevéssel, de célt tévesztett, így a küzdelmes mérkőzésen a csapatoknak be kellett érniük a pontosztozkodással.

Chile így öt ponttal áll az éllovas argentinok mögött, ellenben Uruguay az argentinok elleni zakó után most is csak egy pontot szerzett, de a papíron két legnehezebb meccsét ezzel máris letudta.

Copa América, 3. forduló (A csoport)
Uruguay – Chile 1-1 (0-1)

Helyszín: Arena Pantanal, Cuiabá Vezette: Raphael Claus (brazil)
Gólszerzők: Vidal (66. – öngól), ill. E. Vargas (26.)
Sárga lapok: Valverde (13.), ill. Sierralta (19.)
Kiállítás: – ill. 

Uruguay: Muslera – G. González Apud (Nández 46.), Giménez, Godín, Vina (J. Rodríguez 85.) – Valverde, Vecino (Torreira 81.), N. De la Cruz (Cáceres 46.) – De Arrascaeta (F. Torres 60.) – L. Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez.

Chile: Bravo – Sierralta, Medel, Maripan (E. Roco 38.) – Isla, Pulgar, Aranguiz, Mena – Vidal (Alarcón 69.) – E. Vargas (Meneses 56.), Brereton (Arriagada 69.).  Szövetségi kapitány: Martín Lasarte.

 

Az A csoport aktuális állása

A következő fordulóban csütörtökről péntekre virradóra az argentinok lesznek szabadnaposak, miközben a most ikszelő vetélytársak közül Uruguay Bolíviával, Chile pedig Paraguayjal fog találkozni.

 

A Copa América szerda éjjel Ecuador – Peru és Brazília – Kolumbia mérkőzésekkel folytatódik a B csoportban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!