Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felcsúton folytatja az egykori El-gólkirály – HIVATALOS

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) elmúlt idényében második helyezést elérő Puskás Akadémia gárdája a szerda reggeli órákban egy rutinos támadó érkezéséről adott hírt…

 

A Puskás Akadémia csapata szerződést kötött a csapat nélküli egykori cseh válogatott támadóval, Libor Kozákkal, aki fénykorában a Serie A-ban és a Premier League-ben is szerepelt.

A 32 esztendős támadó Olaszországban a Lazio mellett a Brescia, a Bari, valamint a Livorno együttesében futballozott, míg Angliában az egykori BEK-győztes Aston Villa labdarúgója volt. Kozák legnagyobb sikereit a római “sasokkal” érte el, hiszen tagja volt a 2013-as Olasz Kupa-nyertes csapatnak, míg az Európa-liga 2012-2013-as kiírásának tíz találatával gólkirálya lett. A légiós időszakot követően az utolsó három évet már hazájában töltötte a Slovan Liberec és a Sparta Praha együttesénél, a 2020-2021-es kiírásában 16 tétmeccsen összesen négy gólt szerzett és két gólpasszt adott klubjában.

A nemzetközi kupaszereplésre készülő felcsúti gárda újdonsült igazolása pályafutása során nyolc alkalommal a cseh válogatott szerelését is viselhette.

Kozák a PAFC harmadik nyári szerzeménye volt a Baník Ostravától érkező Patrizio Stronati és a Csákvártól igazolt Markek Tamás után.