Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ali Daei is gratulált Cristiano Ronaldonak!

Mint arról beszámoltunk, a tegnapi Portugália – Franciaország csoportmérkőzésen Cristiano Ronaldo duplázni tudott, ezzel beállította Ali Daei 109 gólos rekordját a válogatottban elért találatokat tekintve. Az iráni támadó közösségi oldalán gratulált a portugál sztárnak.

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Már két futballista mondhatja el magáról a férfi mezőnyben, hogy hazája válogatottjában eljutott 109 lőtt gólig. Egyikük az iráni Ali Daei, aki 149 válogatott meccsen érte el a 109 találatot, a másikuk pedig Cristiano Ronaldo, aki tegnap Franciaország ellen megszerezte a 108. és a 109. gólját is a portugál nemzeti csapatban a 178. pályára lépése alkalmával. Ehhez a nem mindennapi teljesítményhez maga Daei is gratulált a közösségi oldalán:

Gratulálok Cristiano Ronaldonak, aki már csak egy gólra van attól, hogy ő szerezze a férfiak mezőnyében a legtöbb gólt a válogatott színeiben. Megtisztelő számomra, hogy ez a rekord egy olyan ember nevéhez fog kötődni, mint ő, aki a labdarúgás egyik nagy bajnoka, és rengeteg embert inspirál.

A Ronaldo vezette portugál válogatott az Európa-bajnokságon a legjobb 16 között Belgiummal találkozik, így az ötszörös aranylabdás klasszisnak ott lesz először lehetősége megszerezni a 110. gólját.