Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatta új klubja Marek Hamsíkot – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Európa-bajnokság előtt új csapata bejelentette Marek Hamsík érkezését, a szlovákok kontinenstornáról való kiesését követően pedig személyesen is bemutatták őt…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A török élvonalbeli Trabzonspor gárdája a kedd délutáni órákban hivatalosan is megerősítette Marek Hamsík szerződtetését, aki tavasszal mindössze hat mérkőzésen lépett pályára a svéd Göteborg színeiben.

Hamsík 2007 és 2019 között szolgálta az olasz Napoli csapatát, légiós létére a neve egybefolyt a patinás olasz egyesületével, melyben még a legendás Diego Maradona klubon belüli gólrekordját is megdöntötte, és a csapat valaha volt legtöbb pályára lépést regisztráló játékosa lett. A klub színeiben 520 mérkőzést és 121 találatot számlált, egyértelmű meghatározó játékosa volt hosszú éveken át a csapatnak, melyet 2014-től csapatkapitányként erősített.

A 33 éves középpályás azonban az új kihívás érdekében három évvel ezelőtt a kínai Szuperligába szerződött, ahol két szezon alatt 45 tétmeccsen szerepelt a Dalian Profesional együttesében, ám ahogy egyre többen, úgy ő is elhagyni készült a járványhelyzet miatt komoly válságba kerülő bajnokságot.

A Trabzonspor csapata a török bajnokság (Süper Lig) elmúlt kiírásában a negyedik helyen végzett 71 pontjával az isztambuli nagy hármas mögött.