Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia válogatott: “Nem szabad Mbappét hibáztatnunk!”

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps a következőképpen értékelte csapata Svájc elleni kiesését.

(Photo by UEFA/UEFA via Getty Images)

Mint ismert, a világbajnoki címvédő franciák hiába vezettek 3-1-re is Svájc ellen, végül a büntetők után búcsúzni kényszerültek az Európa-bajnokságtól.

“Kegyetlen érzés ez most! Mindent megtettünk, vezettünk is 3-1-re, de ránk nem jellemző módon hagytuk kicsúszni a mérkőzést a kezünkből. Ugyan voltak helyzeteink a hosszabbításban, de ott sem voltunk elég élesek. Talán éppen ezek miatt sem érdemeltük meg, hogy továbbjussunk. Nagyon fáj ez a vereség, de el kell fogadnunk.” – Kezdte gondolatmenetét a francia kapitány.

“A felelősség engem illet, különösen az első félidőben történtek miatt. Biztosan lett volna jobb felállás formációnk is… Ha nyerünk, akkor az a játékosok érdeme, a vereségért engem hibáztassanak! Ez egy különleges, egységes válogatott, a játékosok támogatnak mindenben! – Így Deschamps.

“Mindannyian csalódottak vagyunk, de nem hibáztatjuk egymást, így Kyliant sem. Tisztában vagyunk a csapatunk erejével, amit a sok mögöttünk hagyott fantasztikus pillanat is igazol. Az öltözőben már átbeszéltük a helyzetet, de persze ettől még csalódottak vagyunk.” – Folytatta Deschamps, majd külön kitért a bűnbaknak is kikiáltott Kylian Mbappéra.

“Ugyan nem szerzett gólt az Európa-bajnokságon, de nem is játszott rosszul. Elvállalta a felelősséget a büntetőnél, ami olyan tud lenni, mint a lottó, bizony hibázhatsz – Mi hibáztunk is. Úgy gondolom, nem szabad egyedül őt hibáztatnunk!” – Fogalmazott Deschamps, aki jövőjét illetően nem kívánt semmiféle kérdésre reagálni.