Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A francia élvonalban kaphat munkát Claudio Ranieri – sajtóhír

A Leicester Cityt hatalmas meglepetésre bajnoki címig vezető tréner távozik a Sampdoriától közel két szezont követően, és harmadjára is állást kaphat a Ligue 1-ben az AS Monaco és a Nantes csapatai után.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Claudio Ranieri a Lille vezetőedzői pozícióját kaphatja meg, a Le10Sport információi szerint. A 69 éves tréner a bajnokság megnyerését követően leköszönő Christophe Galtier helyét veheti át, aki a csúcson hagyta el a klubot és a bajnoki rivális Nice gárdájánál vállalt munkát.

Az olasz szakembernek nem lesz egyszerű dolga, ha valóban a Lille trénere lesz, ugyanis a Ligue 1 megnyerését követően nagyok lesznek az elvárások, és a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnia a csapattal.

Ranierinek a Sampdoriánál nem jött ki a lépés, ezért nem is hosszabbít vele a Serie A-ban szereplő klub, hiszen a 71 tétmérkőzésen összehozott 26 győzelem korántsem mondható jónak. Emellett 13 döntetlent tud még felmutatni és 32 alkalommal szenvedett vereséget, így érthető, hogy nem szerettek volna vele hosszabbítani.