Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tarol a Serie A az Európa-bajnokságon!

A csoportkör után a nyolcaddöntők mérkőzéseit is lebonyolították a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon, amely után alaposan kirajzolódott az egyik topliga fölénye a többi közül…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A Serie A-s játékosok már 30 gólt szereztek az Európa-bajnokságon, mellyel beállították a Premier League 2016-os Eb-n felállított rekordját. Az eddigi mérkőzések alatt Cristiano Ronaldo öt, Romelu Lukaku háromszor volt eredményes, de számtalan labdarúgó egy vagy két gólt tudhat magáénak az olasz bajnokság képviselői közül.

Ami a többi topbajnokságot illeti: a német pontvadászat (Bundesliga) 26 góllal követi az olaszokat, míg a korábbi rekorder Premier League 23 találattal bír, ellenben a spanyol liga nyolc, a francia pedig hat góljával igencsak lemaradt a dobogósok mögött, ráadásul még a portugál és az orosz bajnokság képviselői is betettek három-három találatot a közösbe.

Mindeközben az Atalanta csapatából már az ötödik különböző játékos szerzett gólt a tornán. Matteo Pessina (Olaszország) mellett Robin Gosens (Németország), Alexei Miranchuk (Oroszország), Joakim Mahle (Dánia) és Mario Pasalic (Horvátország) volt eredményes. Korábban a kontinensbajnokság történetében csak 1982-ben az Anderlechtből, 2000-ben a Barcelonából, 2012-ben pedig a Real Madridból szerzett gólt ennyi különböző játékos.