Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a Vidi döntetlenezett, a Puskás Akadémia nyerni tudott utolsó felkészülési mérkőzésén

A magyar csapatok is elkezdték a nyári felkészülésüket. Utolsó mérkőzését játszotta az előszezonban a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár is. Hornyák Zsolt együttese nagyon simán nyerni tudott a szlovák Trnava ellen, míg a fehérváriak csak egy döntetlent tudtak elérni az Osijek ellen. A Vidi ezután az Európa Konferencia Ligában fog szerepelni az örmény Ararat ellen. 

 

Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott, egyik csapat sem tudott betalálni. A második játékrész már valamennyivel gólgazdagabb volt. Az 52. percben az eszékiek szerezte vezetést Bockaj révén, de a 65. percben a Fehérvár ki tudott egyenlíteni Zivzivadze góljával. A csapatok a hátralévő időben már nem lőttek gólt, így a magyar csapat egy döntetlenre végződő mérkőzéssel készülhet az Európa Konferencia Ligára.

Osijek (horvát) – MOL Fehérvár (magyar) 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Bockaj (52.) ill. Zivzivadze (65.)

Jól játszott a Puskás Akadémia, és már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert: először a 12. percben Slagveer talált be, majd a 33. percben Plsek is gólt lőtt. A második félidőben már kicsit visszavettek a tempóból, és a 79. percben a Trnava egy büntetőt is lőhetett, de kihagyták, így kétgólos győzelemmel fejezte be a felkészülést a magyar csapat.

Puskás Akadémia (magyar) – Trnava (szlovák) 2-0 (2-0)
Gólszerzők: (12.), Plsek (33.) ill. –