Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: “Benzema a megmentő, de túl későn érkezett!”

Franciaországban érthetően továbbra is nagy a csalódottság nemzeti csapat gyenge Európa-bajnoki szereplése miatt. A Svájc ellen búcsúzó világbajnok teljesítménye kapcsán sokan, sok mindent írtak/mondtak már, de talán érdemes odafigyelni az RTL újságírójának, Philippe Sanfourche-nak a rövid, ám annál lényegretörőbb elemzésére. 

(Photo by Daniel Mihailescu – Pool/Getty Images)

Sanfourche szerint ugyanis már a torna előtt érezhető volt, egy sajátos pánik a nemzeti csapatnál.

“A Svájc elleni vereség megmutatta, hogy a futball is ugyan olyan sport, mint a többi. Az Európa-bajnokság alatt Didier Descahmps megfűzette az árát Karim Benzema megidézésének. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy Benzema visszahívását elleneztem, sőt! Ő valóban egy F1-es versenyautó,  jól is játszott a tornán, viszont a válogatott taktikai elképzelései, a korábban jellemző egyensúly felborult.” – Kezdte gondolatmenetét az újságíró.

“Deschamps kiváló kapitány, de Benzema túl későn érkezett! Soha nem jelent jót, ha az utolsó pillanatban változtatsz! A válogatottnál pont ez történt. Taktikai hibák, rosszul menedzselt meccsek… A megmentő (Benzema) visszatért, rengeteg pluszt adott és adhat a csapatnak, de most túl későn érkezett!” – Fogalmazott elemzésében Sanfourche.

A francia sajtót böngészve egyébként Didier Deschamps kapitányi döntéseit rendre megkérdőjelezik, így például a Svájc elleni három belső védősre változtatott alakzatot Clement Lenglet-vel a csapatban; a cseréket (mint például pont Svájc ellen Antoine Griezmann cseréjét Moussa Sissokora) amelyek általános vélekedés szerint az a 2018-as világbajnoki sikerhez is vezető állandóság hiányához vezettek.