Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: folytatás a legjobb nyolc csapattal!

Az Európa-bajnoksággal párhuzamosan zajló dél-amerikai kontinensviadalon, a 47. alkalommal megrendezésre kerülő Copa Américán ugyancsak pénteken és szombaton rendezik meg a torna két-két negyeddöntőjét…

(Photo by Miguel Schincariol/Getty Images)

A Copa América egy évvel elmaradt a koronavírus-járvány miatt és az eredetileg kijelölt helyszínek, Argentína és Kolumbia helyett végül Brazíliában bonyolítják le a rendezvényt.

A csoportkörben az igazán nagy meglepetések elmaradtak, a két legnagyobb favorit, a címvédő Brazília és a 28 év után újra az első helyben reménykedő Argentína egyaránt veretlenül, tíz-tíz szerzett ponttal abszolválta csoportját az első helyen, így csak a sorozat döntőjében találkozhatnak egymással. A többiek között viszont akadtak meglepetések, az A csoportban Uruguay a felejthető kezdés után odaért a második helyre, míg a harmadik pozícióban Paraguay megelőzte a negyedik helyen végző Chile válogatottját. A brazilok kvintettjében a két évvel ezelőtti döntős Peru csípte el a második helyet kisebb meglepetésre Kolumbia és Ecuador előtt.

A csoportkör után Bolívia és Venezuela búcsúzott el a további küzdelmektől, mivel az egyes csoportok utolsó, ötödik helyén végeztek.

Ami a folytatást illeti: Brazília ellenfele az eddig igencsak felemásan teljesítő Chile lesz, amely ellen bár egyértelmű esélyesnek számít, azért semmiképpen sem vehetik fél vállról az összecsapást, ráadásul a várakozások szerint Alexis Sánchez visszatérésével az egyik legjobbjuk állhat újra csatasorba. Továbbjutás esetében a Peru-Paraguay összecsapás győztesével találkozhat a Selecao a döntőbe jutásért, ahol megközelítőleg azonosak az esélyek, de várhatóan Paraguay az egyik legjobbját nélkülözni fogja. Eközben a másik ágon az argentinok számára ugyancsak kötelező lenne a győzelem Ecuador ellen a negyeddöntőben, amely bár kétségkívül jó erőkből áll és nagy lendülettel építi a jövő csapatát, azért szerényebb képességű csapat. Az egész negyeddöntő kör legnagyobb rangadója az Uruguay-Kolumbia összecsapás lehet, melyen két várakozás alatt teljesítő, klasszisokat felvonultató csapat találkozik egymással, a győztes számára pedig kiváló felhozó meccs lehet ez a negyeddöntő.

Az A csoport végeredménye

A B csoport végeredménye

 

A Copa América további programja

Negyeddöntő:

Július 2., péntek, 23:00 Peru – Paraguay Estadio Olimpico Pedro Ludovico, Goiania

Július 3., szombat, 02:00 Brazília – Chile Estadio Olimpico Nilton Santos, Rio de Janeiro

Július 4., vasárnap, 00:00 Uruguay – Kolumbia Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

Július 4., vasárnap, 03:00 Argentína – Ecuador Estadio Olimpico Pedro Ludovico, Goiania

Elődöntő:

Július 6., kedd, 01:00 Brazília/Chile – Peru/Paraguay Estadio Olimpico Nilton Santos, Rio de Janeiro

Július 7., szerda, 03:00 Argentína/Ecuador – Uruguay/Kolumbia Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

A 3. helyért:

Július 10., szombat 02:00 Az elődöntők vesztesei Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

Döntő:

Július 11., vasárnap, 02:00 Az elődöntők győztesei Estadio do Maracana, Rio de Janeiro

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!