Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi hűséges marad a magyar válogatotthoz

Az Európa-bajnokságon hősiesen helytálló magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya a minap hazájába adott egy őszinte interjút, melyben több fontos kérdést is érintett…

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Calciomercato részére adott interjúban elárulta, hogy komoly megkeresései voltak az elmúlt időszakban:

“Büszke vagyok arra, hogy jól szerepeltünk az Európa-bajnokságon. Mielőtt kifutottunk a pályára, nem gondoltam, hogy továbbjuthatunk, azonban amikor Németország egyenlített, majd ismét megszereztük a vezetést, úgy éreztem, hogy megcsinálhatjuk.

Egy válogatott és két topligás csapat is megkeresett. A nemzeti csapat ajánlata ráadásul pénzügyi szempontból nagyon jó volt. Ennek ellenére én a magyar válogatott szövetségi kapitánya szeretnék maradni, és megpróbálni kijutni a 2022-es katari világbajnokságra. Ez az álmunk Cosimo Inguscióval, akivel már kilenc éve dolgozom együtt.”

Az 56 éves szakember elárulta, hogy egykori játékostársa, az olasz válogatottat irányító Roberto Mancini írt neki az Európa-bajnokság kezdete előtt, hogy sok sikert kívánjon.

Szoboszlai Dominik hiányáról is kérdezték őt, mellyel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon mélyen érintette a csapatot a futballista hiánya, de Kalmár Zsolt személyében is fontos láncszem esett ki a keretből: “Szoboszlai Dominik a csapat legtehetségesebb játékosa. Hozzá kell tennem, hogy mellette Kalmár Zsoltra sem számíthattunk, így a középpályán fontos döntéseket kellett meghoznunk, amelyek mindhárom mérkőzést nagyban befolyásolták. Akik azonban megkapták a lehetőséget, keményen dolgoztak.”