Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-ből igazolna kapust a Real Sociedad – sajtóhír

Spanyol sajtóhírek szerint a Real Sociedad az angol Premier League felé nézelődik, hogy megtalálja távozó kapusuk, Miguel Angel Moya helyettesét.  

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

A spanyol El Diario Vasco információi szerint a Real Sociedad a Brighton & Hove Albion kapusát, Mat Ryant nézte ki magának. Az ausztrál hálóőr az előző szezon második felében kölcsönben az Arsenalban szerepelt, mint második számú kapus, de mindössze 3 mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben, amelyeken két gólt kapott és egy meccsen egyáltalán nem találtak be a kapujába.

A Real Sociedadnak azután kell új kapust keresnie, hogy Miguel Angel Moya szerződése lejárt a baszkoknál, és közös megegyezéssel nem hosszabbították meg azt. A terv szerint minél hamarabb le akarják zárni az üzletet, hogy Ryan már velük tudja elkezdeni az előszezont.

Mat Ryan bár a szezon végével visszatért a Brightonba, a Sirályok minden bizonnyal új csapatot keresnek korábbi első számú hálóőrüknek, mivel remek pótlást találtak a helyére a 22 éves Robert Sanchez személyében, akit ráadásul még Luis Enrique is meghívott az Eb-keretébe a spanyol válogatottba.

Az ausztrál kapus korábban már játszott a La Ligában, mivel 2015 és 2017 között a Valencia játékosa volt, ahol összesen 21 mérkőzésen állhatott a kapuban.