Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Kolumbia büntetőkkel kiejtette Uruguayt – videóval

Brazília és Peru tegnapi továbbjutása után magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra rendezték meg a Brazíliában zajló Copa América másik két negyeddöntőjét…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A dél-amerikai kontinenstorna negyeddöntőinek legjobban várt párharcában Kolumbia 0-0-s eredmény után tizenegyespárbajban múlta felül a földrészen rekordbajnoknak számító Uruguay válogatottját.

Noha Uruguay válogatottja előzetesen esélyesebbnek tűnt, abszolút nem számíthatott könnyű mérkőzésre a Copa América negyeddöntőjében. Ráadásul a kolumbiaiak több akcióval kezdték a találkozót, és rögtön a meccs elején néhány kisebb lehetőségük is adódott Muslera kapuja előtt. Az előre húzódó balhátvéd Tesillo fejese a kapu felett landolt, kisvártatva pedig Zapata éles szögből bombázott a kapusba, az ismétlést pedig Muriel vágta a célterület mellé. Az első játékrész derekánál vezették első ígéretes akcióikat az uruguayiak, de Ospina kapujára kénytelenek voltak érdemi veszélyt jelenteni. Közvetlenül a szünet előtt Muriel közeli fejese kerülte el Muslera ketrecét, így a csapatok gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre.

A térfélcserét követően sem igazán változott a játék képe, továbbra is Kolumbia volt kezdeményezőbb, és a szünet után Zapata élesen kapu elé lőtt labdáját kellett Muriel elől nagy helyzetben tisztáznia az uruguayi védelemnek. A folytatásban a Celeste szép lassan átvette az irányítást, ám hiába vezetett több támadást, a kolumbiai hátsó alakzat is hibátlanul muzsikált és kevés lehetőséget engedélyeztek Suárezéknek. Egy gyors akció végén Ospina kapus hibátlanul tette a dolgát De Arrascaeta lendületből megeresztett, lapos lövésével szemben. Az utolsó húsz percen belülre fordulva Zapata közeli fejesét Muslera kapus védte bravúros mozdulattal, nem sokkal később az Atalanta centerének követező bólintása pedig nem találta el a kaput. A hajrában mindkét csapat elkeseredetten próbálkozott eldönteni a mérkőzést, de egyik sem járt sikerrel. A rendes játékidő gól nélküli döntetlenre végződött.

Mint ismeretes, az idei Copa Américán a rendes játék idő eldöntetlen eredményét követően csak a döntőben lenne hosszabbítás, a többi egyenes kieséses mérkőzésen egyből jöhetnek a tizenegyesek, így ezen a mérkőzésen is rögtön a büntetőrúgások következtek. A tizenegyespárbaj során Uruguay soraiból csak Cavani és Suárez lába nem remegett meg, ellenben a második körben Giménez, a negyedikben Vina lövését is védte Ospina, miközben négyből négy kolumbiai rúgó hibátlan volt, így ők jutottak be a legjobb négy közé.

Copa América, Negyeddöntő
Uruguay – Kolumbia 0-0 (0-0) – büntetőkkel: 2-4

Helyszín: Estádio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros Vezette: Jesús Gil Manzano (spanyol)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Godín (35.) ill.
Kiállítás:ill.

Uruguay: Muslera – Nández, Giménez, Godín, Vina – Valverde (Cáceres 80.), Vecino, Bentancur – De Arrascaeta (F. Torres 68.) – Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez.

Kolumbia: Ospina – Munoz, Mina, D. Sánchez, Tesillo – Borré (M. Borja 87.), Barrios, Cuellar, L. Díaz – Muriel (Chara 67.), Zapata. Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda.

 

A góllövőlista élmezőnye

4 gólos: Lionel Messi (Argentína)
2 gólos: Alejandro “Papu” Gómez és Lautaro Martínez (Argentína), Eduardo Vargas (Chile), André Carrillo és Gianluca Lapadula (Peru), Erwin Saavedra (Bolívia), Ayrton Preciado (Ecuador), Edinson Cavani (Uruguay), Neymar (Brazília), Ángel Romero (Paraguay)

 

A Copa América egyenes kieséses szakaszának eddigi eredményei, további programja

Negyeddöntő:

Peru – Paraguay 4-3 – büntetőkkel
Brazília – Chile 1-0
Uruguay – Kolumbia 0-1 – büntetőkkel
Argentína – Ecuador 3-0

Elődöntő:

Július 6., kedd, 01:00 Brazília – Peru Estadio Olimpico Nilton Santos, Rio de Janeiro
Július 7., szerda, 03:00 Argentína – Kolumbia Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

A 3. helyért:

Július 10., szombat 02:00 Az elődöntők vesztesei Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

Döntő:

Július 11., vasárnap, 02:00 Az elődöntők győztesei Estadio do Maracana, Rio de Janeiro

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!