Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Argentína magabiztos győzelemmel a négy között – videóval

Brazília és Peru tegnapi továbbjutása után magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra rendezték meg a Brazíliában zajló Copa América másik két negyeddöntőjét…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Argentína nemzeti csapata a papírformának megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Ecuador válogatottja felett a dél-amerikai kontinenstorna utolsó negyeddöntőjében.

A favorit argentin válogatott szokásához híven, az első pillanattól kezdve igyekezett dominálni a találkozót, irányítása alatt tartani a játékot. Eleinte különösen Lautaro Martínez volt elemében, aki már az első percekben több kísérlettel operált, az első negyedóra végén már Galindez kapuson is túljutott, éles szögből leadott kísérletét azonban az utolsó hátvéd hárítani tudta. Nem sokkal később egy szöglet után az előre húzódó Pezzella lőtt az oldalhálóba. Az első félidő felénél Messi ugorhatott ki ziccerben egy ajándék labdával, csak a kapussal állt szemben, a hosszú sarokra megeresztett lapos lövésével azonban a kapufát találta el. Annak ellenére, hogy az argentinok fölényben játszottak, hátul is kellett figyelniük, mert Ecuador ígéretes ellentámadásokat vezetett, és E Martíneznek is akadt védeni valója. A 40. percben N. González indult meg nagy lendülettel, a kapujából kirontó Galíndez leszerelte őt a tizenhatoson kívül, a játékszer Messi elé került, aki Rodrigo De Paul elé játszott középre, ő pedig higgadtan a kapus által őrizetlenül hagyott ketrecbe lőtt, hiába próbálta blokkolni kísérletét két védő is. (1-0) A játékrész hajrájában N. González lövését Galíndez hárította, míg E. Valencia közeli fejese a kapu mellett kötött ki.

A szünetben az argentin Alfaro mester több cserét is végrehajtott, hogy felrázza az ecuadori válogatott támadójátékát, és sikerült is több akciót vezetniük, de igazán komoly lehetőségük csak kevés adódott. Kisvártatva E. Valencia újabb ígéretes próbálkozásával szemben E. Martínez mutatott be magabiztos védést. Az argentinok az előny birtokában nyugodtan játszottak, a védekezésre összpontosítottak, első sorban az ellentámadásokra rendezkedtek be. A találkozó hajrájában a hátsó passzolgatás során a gyámoltalan Hincapié vesztette el a labdát Di María zavarásában, majd Messi hozta kihagyhatatlan helyzetbe Lautaro Martínezt, aki csapata második góljával gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. (2-0) Ecuador becsülettel próbálkozott tovább, de az argentinok ismét lefordulhattak róluk, Di Maríát utolsó emberként Hincapié csak lerántani tudta, így a fiatal védő a kiállítás sorsára jutott, a “gauchók” pedig a tizenhatos vonaláról végezhettek el szabadrúgást. Lionel Messi a számára majdhogynem ziccerrel feléről szögből védhetetlenül lőtt Galíndez hálójába, beállítva ezzel a végeredményt. (3-0)

Az argentinok magabiztosan, és a két hajrábeli találat jóvoltából fölényesen nyerték meg a negyeddöntőt, a legjobb négy között pedig Kolumbiával találkozhatnak majd.

Copa América, Negyeddöntő
Argentína – Ecuador 3-0 (1-0)

Helyszín: Estádio Olimpico Pedro Ludovico, Goiánia Vezette: Wilton Sampaio (brazil)
Gólszerzők: De Paul (40.), La. Martínez (84.), Messi (90+3.), ill. –
Sárga lapok: Otamendi (45+4.), N. González (66.), ill. An. Preciado (20.), Franco (31.), Estupinan (44.)
Kiállítás:ill. Hincapié (90+2.)

Argentína: E. Martínez – Molina, Pezzella, Otamendi, Acuna – De Paul, Paredes (G. Rodríguez 71.), Lo Celso (Di María 71.) – Messi, La. Martínez (Agüero 90+4.), N. González (Tagliafico 83.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Ecuador: Galíndez – An. Preciado (Campana 83.), Hincapié, Arboleda, Estupinan – Franco (M. Caicedo 70.), Méndez – A. Mena, Gruezo (Estrada 46.), D. Palacios (Plata 46.) – E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.

 

A góllövőlista élmezőnye

4 gólos: Lionel Messi (Argentína)
2 gólos: Alejandro “Papu” Gómez és Lautaro Martínez (Argentína), Eduardo Vargas (Chile), André Carrillo és Gianluca Lapadula (Peru), Erwin Saavedra (Bolívia), Ayrton Preciado (Ecuador), Edinson Cavani (Uruguay), Neymar (Brazília), Ángel Romero (Paraguay)

 

A Copa América egyenes kieséses szakaszának eddigi eredményei, további programja

Negyeddöntő:

Peru – Paraguay 4-3 – büntetőkkel
Brazília – Chile 1-0
Uruguay – Kolumbia 0-1 – büntetőkkel
Argentína – Ecuador 3-0

Elődöntő:

Július 6., kedd, 01:00 Brazília – Peru Estadio Olimpico Nilton Santos, Rio de Janeiro
Július 7., szerda, 03:00 Argentína – Kolumbia Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

A 3. helyért:

Július 10., szombat 02:00 Az elődöntők vesztesei Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

Döntő:

Július 11., vasárnap, 02:00 Az elődöntők győztesei Estadio do Maracana, Rio de Janeiro

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!