Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: “Az olaszok mindig tudják, mit kell csinálniuk!”

Az olasz – spanyol (Kedd 21:00, Tv: M4 Sport) elődöntő előtt nem akárkitől kapott komoly dicséretet az olasz válogatott: Egyenesen Sergio Ramostól.

(Photo by Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

Az Európa-bajnokságról lemaradó spanyol ikon az UEFA hivatalos honlapjának adott hosszas interjút, amelyben az elődöntőre is kitekintett.

“Az olasz válogatottban mintha meg lenne az a szükséges tapasztalat, ami elengedhetetlen egy nagy tornán. Pontosan tudják, hogyan akarnak futballozni, és mintha még a legapróbb részletekkel is tisztában lennének egy meccsen belül! Rettentően szervezettek, és eltökéltek.” – Kezdte gondolatmenetét a Paris Saint-Germain együtteséhez tartó 35 esztendős klasszis, majd felidézte egyik közös emlékét, a 2012-es Eb-döntőt a squadra azzurrával szemben.

“Az akkori is egy remek olasz csapat volt, olyan klasszisokkal, mint Pirlo, Cassano, vagy Balotelli. Mi azonban az első pillanattól kezdve hittünk benne, hogy győzhetünk. Megnyertünk előtte már egy Európa-bajnokságot és egy világbajnokságot is. Az egészséges önbizalom, az elhivatottság, a győzni akarás, a kemény munka és a profi hozzáállás vezetett oda, hogy megvédjük akkor az Eb-címünket! Nagyon fontos volt persze az is, hogy mi szereztük meg a vezetést!” – Nosztalgiázott Ramos, aki ezzel természeten a mostani spanyol csapatnak is akart üzenni.

“Volt egy hihetetlen generációnk, egy történelmi válogatottunk! Bárkinek nehéz lenne felülmúlnia azt, amit mi akkoriban elértünk!” – Tette még hozzá Ramos, majd ebből kiindulva megjegyezte azt is, hogy reméli, hogy a spanyolok mindenféle nyomás nélkül futballoznak majd kedd este.