Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ben kötött ki a Barcelona kegyvesztettje – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a Barcelona csapata valóban az angol élvonalbeli csapatnak adta el mellőzött védőjét…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Leeds United együttese megerősítette, hogy a keddi napon négyéves szerződést kötött a Barcelona létszámfeletti hátvédjével, Junior Firpóval. Az angol gárda újdonsült igazolása Gianluca Di Marzio szakértő értesülései szerint 15 millió eurós átigazolási díj fejébe tette át székhelyét a katalán fővárosból a “ködös Albionba”.

A 24 éves dominikai származású hátvéd korábban 43 tétmérkőzést játszott a Real Betis színeiben, és a 2018-2019-es idényben nyújtott teljesítményének köszönhetően sokan a spanyol bajnokság (La Liga) legjobb fiatal védői között kezdték el emlegetni, így a Barca 2019 nyarán nagy reményekkel, 18+12 millió euró ellenében csapott le a játékjogára. Firpo a Blaugrana színeiben 17 bajnokin egy gólt szerzett az első szezon során, a második évében viszont csupán hét bajnokin és 18 tétmeccsen vették őt számításba.

A katalán sajtóinformációi szerint a kiadások mérséklése miatt a Barca vezetőségénél már régóta napirendi ponton szerepelt Firpo eladása, melyet most végre nyélbe ütöttek.