Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A RB Leipzig sztárját igazolná le a Borussia Dortmund – sajtóhír

A BVB egy kreatív támadó középpályást szemelt ki, akit egyik legnagyobb riválisától happolna el, tehát nem lesz egyszerű dolga a dortmundi vezetőségnek.

(Photo by Martin Meissner – Pool/Getty Images)

A Borussia Dortmund a RB Leipzig csapatkapitányát, Marcel Sabitzert szemelte ki csapatának megerősítésére, a SportBild értesülései szerint.

Az osztrák játékos szerződése jövőnyáron lejár, így ha némi pénzt szeretnének belőle látni a lipcseiek, akkor most túl kell adjanak rajta. Jelenlegi piaci értékét 42 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com, de mivel csak egy esztendő van a kontraktusából, ennek következtében nagyjából 20-25 millió euró körül kaphatnak érte a Bikák.

Sabitzer 2014 nyarán igazolt a Leipzighez a Rapid Vienna csapatától mindössze 2 millió euróért, majd a német együttes kölcsönadta azonnal a RB Salzburgnak a folyamatos játéklehetőség miatt, így 2015-től csatlakozhatott végleg a lipcsei alakulat első számú csapatához. A 27 éves középpályás azóta 227 tétmérkőzésen szerepelt a klub színeiben, amelyeken 52 gólt és 42 gólpasszt jegyzett.