Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arda Turan döntött a folytatásról – HIVATALOS

A török bajnokság elmúlt kiírásának második helyezettje a kedd esti órákban fontos bejelentést tett rutinos játékosa jövőjét illetően…

(Photo by BSR Agency/Getty Images)

A török bajnokság (Süper Lig) elmúlt kiírásában a második helyen végző Galatasaray együttese a kedd esti órákban bejelentette, hogy a következő szezonra is megújította Arda Turan szerződését a klubnál.

A 34 éves török szélső annak idején 2015-ben 34+7 millió euró ellenében igazolt át az Atlético Madrid csapatától a Barcelonához, ám két szezon alatt epizódszereplőként55 mérkőzés jutott neki, nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának. 2018-ban két évre adták kölcsön az Istanbul Basaksehir gárdájához, ahol Turan tovább száguldott lefelé a lejtőn. Többek közt volt egy hosszú eltiltása a játékvezető meglökése miatt, de a pályán kívül sem kerülte el a kihágásokat. Különféle bűncselekmények, szabálysértések miatt számtalan eljárást indítottak ellene, néhány még jelenleg is folyamatban van. Például szexuális zaklatás, bántalmazás, tiltott fegyverviselés szerepelt az ellene felhozott vádak közt.

A 100-szoros török válogatott labdarúgó annak idején 2011 és 2015 között a bajnoki címet is nyerő “matracosok” egyik legjobbja volt, a Barcához való átigazolása azonban – most már belátható – mindkét fél számára rossz döntés volt, és Turan sem tudott a tehetségéhez méltó karriert befutni a futballpályán.

Turan tavaly nyáron tért vissza a Galatához, melyet még légiós kalandjait megelőzően, 2005 és 2011 között is erősített. Az elmúlt idényben átmenetileg a csapat kapitánya is volt, 32 bajnokin négy gólt szerzett.