Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: a Slovan Bratislava simán nyert, ám a többiek megszenvedtek a papíron könnyebb ellenfelükkel

Folytatódtak a Bajnokok Ligája 2021/22-es kiírásának selejtezői. Pályára lépett a Legia Warszawa, a Slovan Bratislava és a Dinamo Zagreb is, és több csapat megszenvedett aktuális ellenfelével, így izgalmas visszavágókra számíthatunk majd.

A Legia Warszawa már az első játékrészben kétgólos előnyre tett szert, de még a szünet előtt szépített ellenfele. A második játékrész elején újra gólt lőttek a lengyelek, a Bodö/Glimtnek pedig csak egy újabb szépítésre volt ereje, de így több esélyük maradt a visszavágóra.

A keresztszalag-szakadás miatt nem játszó Holman Dávid klubja, a Slovan Bratislava ír ellenfelét, a Shamrock Roverst győzte le, ráadásul nagyon simán. A 28. és a 47. percben szerzett gól után a pozsonyi együttes a 95. percben tizenegyest rontott, de ez is belefért a szlovákoknak.

Dinamo Zagreb a 72. percig három gólt is szerzett az izlandi Valur ellen, ám a 82. percben az addig duplázó Ademi kihagyott egy büntetőt, majd a 88. percben a másik oldalon Sigurdsson is, ám ő a kipattanót belőtte, majd még egyszer szépíteni tudtak, így a horvátok 3–2-es előnnyel utazhatnak a  visszavágóra.

A magyar csapatok által már jól ismert Ludogorec nem nagyon bírt belorusz ellenfele, a Sahtyor Szoligorszk ellen. Sokáig nem tudtak betalálni a rengeteg helyzetükből, majd a 92. percben csak összejöt a gól a bolgároknak, így sovány előnnyel várják a visszavágót.

A svéd Malmö is hatalmas fölényben futballozott a lett Riga FC ellen, különösen, hogy a második félidőt már végig emberelőnyben játszották. A dominancia viszont itt is csak egyetlen gólt eredményezett az 50. percben Colak révén.

Eredmények:

Bodö/Glimt (norvég) 2-3 Legia Warszawa (lengyel)
Dinamo Tbiliszi (grúz) 1-2 Neftci Baku (azeri)
Slovan Bratislava (szlovák) 2-0 Shamrock Rovers (ír)
Dinamo Zagreb (horvát) 3-2 Valur (izlandi)
Ludogorec (bolgár) 1-0 Szoligorszk (belorusz)
Maccabi Haifa (izraeli) 1-1 K. Almati (kazah)
Malmö (svéd) 1-0 Riga FC (lett)
Teuta (albán) 0-4 Sheriff Tiraspol (moldáv)
Connah’s Q. (walesi) 2-2 Alashkert (örmény)