Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött a Milan a tehetséges középpályásról – HIVATALOS

Az AC Milan együttese hosszas huzavona végén dűlőre jutott az elmúlt szezonban kölcsönzött középpályásról eddigi klubjával…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Az AC Milan együttese a csütörtök délutáni órákban erősítette meg, hogy az elmúlt szezonban kölcsönben foglalkoztatott Sandro Tonalit végleg megszerezte a jelenleg másodosztályú Brescia együttesétől. A milánói csapat hivatalos oldalának tájékoztatása szerint a tehetséges középpályás 2026-ig kötelezte el magát a tavalyi ezüstérmeshez.

A 21 esztendős középpályás még a Brescia mutatkozott be az első osztályban, és 2019-ben debütált az olasz felnőtt válogatottban, páratlan játékintelligenciája és kiváló technikai képességei jóvoltából számtalan nagy csapat szerette volna őt mielőbb a soraiban látni. Ráadásul a szakértők rendszerint Pirlo stílusához hasonlították Tonali játékát, és a közelmúltban maga a világbajnok legenda is a Serie A egyik legjobb középpályásának nevezte a fiatal játékost.

Tonali a fiatal kora ellenére a 2019-2020-as idényben 35 bajnokin lépett pályára csapata színeiben, jórészt kezdőként. Ezt követően az elmúlt idényben kölcsönzése alatt a Rossoneri színeiben 25 Serie A-s mérkőzésen és mindent egybevetve 37 tétmeccsen szerepelt.