Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Japán válogatott játékossal erősítene a Tottenham – sajtóhír

A Spurs erősen keresi a távozófélben lévő Toby Alderweireld utódját, ezúttal a Serie A-ban szereplő Tomiyasut szemelte ki magának az angol együttes.

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

A Tottenham a Bologna fiatal középhátvédjét, Takehiro Tomiyasut igazolhatja le, amennyiben a rutinos bekk Toby Alderweireld elhagyja a csapatot. A belga védő kijelentette, hogy távozni szeretne, a londoni alakulat vezetősége azonban 20 millió euró alatt nem engedné el őt, így még kérdéses, hogy sikerül magának csapatot találnia.

A 22 éves védő kiválóan teljesített az olasz élvonalban, ennek következtében nem meglepő, hogy több nagy klub érdeklődését is felkeltette, így többek között a Spursét is. Tomiyasu 2019-ben csatlakozott a Piros-kékekhez a Sint-Truiden gárdájától 7 millió euróért cserébe, azóta 63 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a csapat színeiben a 23-szoros japán válogatott labdarúgó, ezeken 3-3 gólt és gólpasszt jegyzett. Jelenlegi piaci értékét 20 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com, a Bologna viszont ettől többet szeretne kapni érte.