Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: döntöttek róla, hogy lehetnek-e nézők a döntőben

Ahogyan arról beszámoltunk, a Copa América szombati döntőjét Brazília és Argentína fogja megvívni egymással, most pedig az is eldőlt, hogy lehetnek-e jelen a helyszínen szurkolók a fináléban…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) szerette volna elérni, hogy a Copa América döntőjében két résztvevő ország szövetsége 2-2 ezer jegyet kapjon a legendás Maracana Stadionban rendezendő mérkőzésre, és legalább minimális létszámban jelen lehessenek szurkolók a mérkőzésen, az egészségügyi hatóság ezt a koronavírus-járványhelyzet miatt nem engedélyezte.

Így tehát, ahogyan a kontinenstorna többi mérkőzése, úgy a szombati brazil-argentin finálé is kizárólag zárt kapuk mögött kerülhet megrendezésre.

Mint ismeretes, a tavaly nyárról egy évvel elhalasztott Copa Américát az eredetileg kijelölt Argentína és Kolumbia helyett végül Brazília rendezi, ahol viszont szintén rendkívül kritikus a járványhelyzet, így a torna mérkőzésein egyáltalán nem lehetnek jelen szurkolók. Bár volt rá remény, hogy esetleg a döntő kivételt jelenthet, sajnos a fináléban sem lesz helyszíni szurkolás.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!