Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: egygólos sikerrel jutottak döntőbe a brazilok – videóval

Magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra játszották le az első elődöntőt a Brazíliában rendezett Copa América dél-amerikai kontinenstornán…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A papírformának megfelelően a házigazda és címvédő Brazília jutott be elsőként a Copa América döntőjébe, miután kedd hajnalban 1-0-s sikert aratott Peru ellen a dél-amerikai kontinenstorna elődöntőjében.

Természetesen a brazilok kezdték kezdeményezőbben a mérkőzést, és már az első percektől fogva több lehetőséget dolgoztak ki. Neymarék aktívan futballoztak, bátor távoli lövésekkel is próbálkoztak becsülettel, ám Gallese kapus hibátlanul állta a sarat. Az első húsz perc végén Paqueta középre adása után előbb Neymar, majd Richarlison közeli lövését védte egyaránt óriási bravúrral. A Selecao alaposan ráerőltette akaratát ellenfelére, Peru nem egyszer teljesen beszorult a saját térfelére. Végül a fölény a 35. minutumban érett góllá, amikor Neymar egy remek szóló végén, három ember gyűrűjéből passzolt tovább Lucas Paquetához, aki a büntetőpont magasságából talált a hálóba. (1-0) Ezt követeően Paqueta és Trauco ápolása miatt állt a játék, de egyelőre mindketten folytatni tudták a találkozót. A felek a brazilok egygólos vezetése mellett mehettek le a pihenőre.

A folytatásban a hátrányban lévő Peru egyre nyíltabban játszott, próbálták átvenni a mérkőzés irányítását, de hiába vezettek több akciót, kevés igazi lehetőség adódott előttük az egyenlítésre. Egy ellentámadás végén Lapadula ballábas lövését Ederson hatástalanította, majd a csereként beszálló R. García több kísérletet is magára vállalt, melyek azonban nem jártak sikerrel. A játékrész második felében már egyértelműen Peru játszott fölényben, a brazilok átadták a területet, Cueváék pedig az egyenlítés érdekében igyekeztek, ám hiába alakítottak ki folyamatosan helyzeteket, igazán ordító egyenlítési lehetőséget képtelenek voltak felmutatni a lefújásig, így a legutóbbi, két évvel ezelőtti torna döntőjéhez hasonlóan, ismét vereséget szenvedtek Brazíliától.

A Copa América utóbbi évekbeli történetében szinte egyeduralkodónak számító brazil válogatott az utolsó 11 kiíráson belül immár hetedik alkalommal jutott a döntőbe. Az előző hatból ötöt megnyert, csak az 1995-ös finálét bukták el Uruguay ellen.

Copa América, Elődöntő
Brazília – Peru 1-0 (1-0)

Helyszín: Estádio Olimpico Nilton Santos, Rio de Janeiro Vezette: Roberto Tobar Vargas (chilei)
Gólszerző: Paqueta (35.) ill. –
Sárga lapok: Junior Vinicius (89.), ill. Yotun (56.), M. López (90.)
Kiállítás:ill. 

Brazília: Ederson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi (Militao 85.) – Casemiro, Fred (Fabinho 85.) – Richarlison (Junior Vinicius 85.), Paqueta (Douglas Luiz 90+2.), Everton (Ribeiro 70.) – Neymar. Szövetségi kapitány: Tite.

Peru: Gallese – Corzo (Lora 75.), Santamaria, Ramos (R. García 46.), Callens, Trauco (M. López 46.) – Pena, Tapia (Tavara 89.), Yotun, Cueva (Ormeno 81.) – Lapadula. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca.

 

A góllövőlista élmezőnye

4 gólos: Lionel Messi (Argentína)
2 gólos: Alejandro “Papu” Gómez és Lautaro Martínez (Argentína), Eduardo Vargas (Chile), André Carrillo és Gianluca Lapadula (Peru), Erwin Saavedra (Bolívia), Ayrton Preciado (Ecuador), Edinson Cavani (Uruguay), Neymar és Lucas Paqueta (Brazília), Ángel Romero (Paraguay)

 

A Copa América egyenes kieséses szakaszának eddigi eredményei, további programja

Negyeddöntő:

Peru – Paraguay 4-3 – büntetőkkel
Brazília – Chile 1-0
Uruguay – Kolumbia 0-1 – büntetőkkel
Argentína – Ecuador 3-0

Elődöntő:

Brazília – Peru 1-0
Július 7., szerda, 03:00 Argentína – Kolumbia Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

A 3. helyért:

Július 10., szombat 02:00 Az elődöntők vesztesei Estadio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros

Döntő:

Július 11., vasárnap, 02:00 Az elődöntők győztesei Estadio do Maracana, Rio de Janeiro

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!