Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mégis lehetnek nézők a Copa América döntőjén!

A korábbi állásponthoz képest alig több mint egy nappal a finálé előtt az illetékes szervezetek megerősítették, hogy minimális létszámban lehetnek jelen szurkolók a dél-amerikai kontinenstorna szombati döntőjén…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A brazil egészségügyi hatóság a pénteki napon mégis engedélyezte, hogy csapatonként 2200 szurkoló személyesen jelen legyen a Maracana Stadionban a Copa América szombati döntőjén, melyet a házigazda brazil válogatott ősi riválisa, Argentína ellen vívhat a kultikus létesítményben.

A mérkőzésre kizárólag Brazíliában élő nézőket engednek be a stadionba, és az érdeklődőknek belépéskor koronavírus-tesztet kell elvégezniük.

Mint ismeretes, a tavaly nyárról egy évvel elhalasztott Copa Américát az eredetileg kijelölt Argentína és Kolumbia helyett végül Brazília rendezi, ahol viszont szintén rendkívül kritikus a járványhelyzet, így a torna eddigi mérkőzésein egyáltalán nem lehetnek jelen szurkolók. Ezzel szemben viszont a döntő kivételt jelent, és ha minimális létszámban is ugyan, de a fináléban lehetővé teszik a helyszíni szurkolást.

A Copa América fináléját szombatról vasárnapra virradóra, hajnali 02:00-től rendezik meg a Maracanában Brazília és Argentína között.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!