Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thiago Motta új állást kapott – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyébe tavaly újoncként feljutó és ott magabiztosan bennmaradó Spezia gárdája új edzőt jelentett be, miután eddigi trénere a Fiorentinához távozott

(Photo by Paolo Rattini/Getty Images)

A Spezia csapata a csütörtök esti órákban erősítette meg, hogy három évre szóló megállapodást kötött a fiatal szakember Thiago Mottával, aki a Serie A 2021-2022-es szezonjától kezdve a liguriai egyesület vezetőedzője lesz.

A 38 esztendős szakember edzői karrierje első profi megbízatása alkalmával 2019 őszén mindössze kilenc meccsen irányította a Genoát, ám mivel csak egyetlen meccset, az elsőt nyerte meg vele a csapat, hamar megköszönték a munkáját. A brazil származású, ám olasz válogatott középpályás aktív karrierjéből leginkább a Barcelona (2001-2007), az Inter (2009-2012) vagy éppen a Paris Saint-Germain (2012-2018) csapatánál eltöltött éveire emlékezhetünk. Motta tagja volt a 2010-ben triplázó milánói alakulatnak. Visszavonulását követően a párizsiak U19-es csapatának szakmai munkáját irányította, az elmúlt másfél évben pedig munkanélküli volt.

Nagy kérdés, hogy legutóbbi, bemutatkozó szerepvállalása után mostanra a fiatal edző felnőtt-e a Serie A szintjére, mivel a Spezia várhatóan az új szezonban is a bennmaradást célozza meg.