Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Londonban köthet ki a francia középpályás

Angol beszámolók, többek között a Talksport értesülése szerint is a Premier League-ben szereplő Arsenal hamarosan leigazolhatja Houssem Aouart, az Olympique Lyon karmesterét.

(Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images)

Az észak-londoni klub már tavaly nyáron is le akarta igazolni az egyszeres francia válogatott középpályást, de Lyon kevesellte az Arsenal 36 millió fontos ajánlatát, így meghiúsult az üzlet. Az Olympique Lyon azonban hiába akart nagy haszonnal túladni Aouaron, nem tudta őt eladni, ráadásul a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe is került, így nagy valószínűséggel rábólint az Arsenal 17 millió fontos ajánlatára, amely jóval kevesebb a Transfermarkt által becsült 36 millió fontos piaci értékénél.

A 23 éves játékos és a testvére, aki egyben az ügynöke is a hírek szerint már az észak-londoni klubbal tárgyalnak. Aouar testvérét, Brahimot Londonban látták, aki az angol fővárosból tett közzé egy Instagram-sztorit. Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője nagyon szeretné megszerezni a sokoldalú középpályást, mivel Aouar képes középen és szélen is játszani. Az egyszeres francia válogatott játékos az előző szezonban 33 meccsen nyolc gólt lőtt és négy gólpasszt osztott ki. A szerződése 2023 nyaráig érvényes.