Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Nem készülünk visszavágásra, csak egy döntőre…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Copa América szombati döntőjét Brazília és Argentína fogja megvívni egymással, és természetesen már mindkét fél rendkívül izgatottan várja a nagy rivális elleni finálét…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a tőle már megszokott racionális módon elemezte a kilátásokat a Brazília elleni Copa América-döntő előtt:

“Rendkívül boldog vagyok, hogy olyan játékosokat vezethetek, akik valóban megmutatták, hogy képesek képviselni a hazánkat. Nagyon büszke vagyok az összes játékosomra, minden argentin büszke lehet rájuk a döntő eredményétől függetlenül. Fantasztikusan, egymásért küzdöttünk ezen a tornán, és megmutatták, hogy mire vagyunk képesek, bebizonyítottuk, hogy eredményt akarunk elérni. Nem szabad különösebb jelentőséget nyilvánítanunk annak, hogy a Maracanában lesz a döntő. Úgy kell játszanunk, mint bárhol máshol, Buenos Airesben, Santiago de Chilében vagy bárhol, mintha semleges pálya lenne.”

A “gauchókat” lassan három esztendeje irányító szakember szerint: “az elmúlt másfél évben a labdarúgás kétségkívül az egész világon a háttérbe szorult, bebizonyosodott, hogy vannak ennél sokkal fontosabb dolgok az életben. Most erre a 90 percre viszont ismét a foci lesz a legfontosabb.”

A 43 éves szakember elárulta, hogy hosszú távon gondolkozik, nem a mai mérkőzés számukra a legfontosabb, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy milyen súlya van annak, ha valaki az Albiceleste szövetségi kapitánya:

“Az argentin válogatott edzője mindig köteles eredményeket elérni, és olyan csapatot kell kiállítania, amivel a szurkoló azonosulni tud. Bízom benne, hogy a többség úgy gondolja, hogy ez már sikerült. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy ez a csapat bármire képes és készen áll arra, hogy 90 percen át megalkuvás nélkül küzdjön bárki ellen. Az argentin válogatottat a múlt kötelezi arra, hogy eredményeket érjen el.

Ha nyerünk, ha nem, Lionel Messi a labdarúgás történetének valaha volt egyik legjobb játékosa lesz, ezen egy mérkőzés semmit sem fog változtatni. Ezt az ellenfelek is elismerik. Nem akarom túlmisztifikálni a mérkőzés fontosságát, nagy meccs lesz, egy döntő, de nem látunk benne semmilyen visszavágót, nem most akarunk revánsot venni az elmúlt 28 év sikertelenségéért, én inkább az elvégzett munkában, a hosszútávú projektben hiszek. Újra találkozunk az örök riválissal, bízom benne, hogy nagyszerű meccs lesz majd, amit világszerte mindenki élvezni fog, és kicsit megfeledkezhet a világ egyéb problémáiról.

Természetesen elemeztük a brazilokat, és mindent meg fogunk tenni, hogy megállítsuk, legyőzzük őket a szombati fináléban.”

A Copa América döntőjét szombatról vasárnapra virradóra, hajnali 02:00-től rendezik meg a Maracanában Brazília és Argentína között.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!