Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte az argentinok rutinos hátvédje – HIVATALOS

A hétfői napon bejelentette visszavonulását az egykori Libertadores-kupa-győztes argentin védő, miután legutolsó klubja nem újította meg június 30-án lejáró szerződését…

 

36 esztendős korában az Európában több ízben is megforduló Santiago Gentiletti megerősítette, hogy befejezi aktív pályafutását.

A Santa Fé környékéről származó védő annak idején a Gimnasia La Plata együttesében kezdte profi pályafutását, melyet 2003 és 2008 között szolgált. Igen fiatalon légiósnak állt egy rövid időre, Chilében próbált szerencsét a Provincial Osorno és az O’Higgins együtteseinél. Első visszatérése után alapembere volt a Claudio Borghi által irányított Argentinos Juniorsnak, amely megnyerte a 2010-es Clausurát.

Gentilletti ezt követően elérkezettnek látta az időt arra, hogy Európába szerződjön, a francia élvonalbeli Brest színeiben azonban annak ellenére sem ragadt meg egy szezonnál tovább, hogy hátvéd létére két gólt szerzett 15 bajnokin. Egy év múlva a San Lorenzo csapatában tért vissza újból hazájába. A Ciclón színeiben 2013-ban bajnokságot, 2014-ben Libertadores-kupát nyert, két év alatt 66 tétmeccsen játszott és vezetőszerepe révén újra megnőtt a nemzetközi kereslet iránta.

Számtalan érdeklődő közül 2014 nyarán a Lazio csapatához szerződött, ám két év után továbbállt a Genoához, de sem a rómaiaknál, sem pedig a szerényebb képességű együttesnél nem találta meg a számításait. Gentiletti a 2018-2019-es szezont már a spanyol másodosztályú Albacete gárdájában töltötte, míg újabb hazatérése alkalmával az utóbbi két év során a Newell’s Old Boys mezét 34 találkozón viselte, de az elmúlt hónap végén lejáró szerződése már nem került megújításra.