Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: felbontotta szerződését az Eb-győztes középpályás! – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale hivatalos közleményében tudatta, hogy közös megegyezéssel felbontotta Joao Mario szerződését…

(Photo by Claudio Villa – Inter/FC Internazionale via Getty Images)

Végleg távozik az Inter kötelékéből a portugál válogatott tagjaként 2016-ban Európa-bajnokságot nyerő Joao Mario. A felek közös megegyezéssel bontottak szerződést. Az általában rendkívül jól értesült Fabrizio Romano szerint a tapasztalt középpályás a Benfica színeiben folytatja karrierjét. A hivatalos bejelentés napokon belül megtörténhet. 

Joao Mario éppen a 2016-os Eb-t követően igazolt át az Interbe 40 millió euró ellenében. Első szezonjában kétségtelenül a milánói gárda egyik meghatározó tagja volt, majd a következő idényben hirtelen csak kikerült a kezdőből. Az elmúlt években az Inter többször is kölcsönadta, megfordult a West Hamben, a Lokomotiv Moszkvában, majd legutóbb a Sporting Lisszabonnál. Legutóbbi csapattal bajnoki címet és Ligakupát nyert. Marionak hatalmas szerepe volt a 2016-os Európa-bajnoki győzelemben, minden mérkőzésen pályára lépett. Utoljára 2019 októberében jutott lehetőséghez a nemzeti válogatottban, azóta pedig keretbe sem került.