Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci csapatban folytatja pályafutását Holger Badstuber! – Hivatalos

A Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros német bajnok Holger Badstuber a svájci bajnokságban szereplő Luzern gárdájánál folytatja pályafutását. A 32 esztendős védő egy évre írt alá.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Holger Badstuber új kalandba kezd. A német középhátvéd ugyanis Svájc felé vette az irányt, miután a Luzern együtteséhez szerződött. A 32 esztendős futballista szerződése az előző idény végén lejárt a Stuttgartnál, így ingyen szerezte meg őt új csapata. A Luzernnél a 2021/22-es szezonra szóló szerződést írt alá. A játékos az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés után:

Boldog vagyok, hogy Svájcban folytathatom a pályafutásom. A Luzern komoly célokkal vág neki a következő szezonnak, pont egy ilyen kihívásra vágytam. Már alig várom, hogy megismerhessem az új csapattársaimat és találkozhassak a szurkolókkal.

Badstuber pályafutása legsikeresebb időszakát a Bayern Münchennél töltötte. A bajor csapat tagjaként 6 bajnoki címet, 1 BL győzelmet, összességében pedig 16 trófeát ünnepelhetett. Ezen az eredményességi soron ront az a tény, hogy a védő összesen 177 mérkőzésen kapott szerepet, mivel számos alkalommal komoly sérüléssel küszködött.