Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stöger: “A Ferencváros a párharc esélyese”

A Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt magyar bajnok Ferencváros együttese a litván Zalgiris Vilinius elleni második fordulós mérkőzésre készül…

(Photo by Istvan Derencsenyi/Getty Images)

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros élére a nyáron kinevezett Peter Stöger véleménye szerint az első körnél nehezebb akadály lesz a Zalgiris Vilnius ellenfele, de így is a zöld-fehérek számítanak a párharc esélyesének:

“Nem lehet összehasonlítani a két ellenfelet, azaz a keddi találkozó teljesen más lesz, mint a Prishtina elleni két összecsapás volt. A litván együttes talán szervezettebb, nincs kizárva, hogy öt védővel áll fel ellenünk, amire természetesen felkészültünk. Emellett kevésbé játszik fizikai futballt, mint a koszovói együttes, a játékosaik nem a test a test elleni párharcokra építenek, de ettől még nagyon erős csapat, nem véletlenül nyerte meg hazája bajnokságát. Ugyanakkor nem szeretek túl sokat az ellenfélről beszélni, gyakran megtörtént már, hogy az edző szépen körülírta a vetélytársat, amely aztán másnap teljesen más szerkezetet és taktikát választott. Beszéljünk inkább magunkról, már csak azért is, mert a Ferencváros a párharc esélyese. Ha a mostani szintünknek megfelelő száz százalékot nyújtunk, továbbjutunk.

“A Prishtina ellen jól teljesítettünk, de pontosan tudom, hogy a tökéletestől messze voltunk.  Tetszett, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, hogy a két meccsen hat gólt szereztünk, de el kell ismerni, az ellenfélnek több helyzete volt, mint amennyit megengedhetünk magunknak a folytatásban. Bízom benne, hogy a lendületes támadójátékunk kedd este is megmarad, szerencsére több olyan futballista szerepel a támadósorban, aki bármikor villanhat, de nagyon fontos, hogy ne rohanjunk ész nélkül előre. Ha megszerezzük a labdát, az arra kijelölt öt-hat játékos már indulhat is a kapu felé, ám az egyensúlyt muszáj megőrizni, vagyis a többi játékosnak már arra kell készülnie, mi lesz, ha esetleg elveszítjük a labdát, és védekezni kell. Emellett bízom benne, hogy a szögletek és a szabadrúgások után is helyzetbe kerülünk, a játék valamennyi elemében magas szinten kell teljesítenünk a továbbjutásért” 

– jegyezte meg az osztrák szakember.

A Ferencváros a párharc első mérkőzésén kedd este 20 órától lép pályára a litvánok ellen a Groupama Arénában, továbbjutás esetén pedig a cseh Slavia Praha lehet a következő ellenfél.