Libertadores-kupa: “A VAR-t arra használják, hogy a barátaikat segítsék…”

Ahogyan arról beszámoltunk, szerdára virradóra kitört a botrány a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors Libertadores-kupa-nyolcaddöntője után…

(Photo by Bruna Prado-Pool/Getty Images)

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors a döntetlen után tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutás sorsáról, a szétlövést a visszavágó házigazdája nyerte. A lefújás után az “arany-kékek” labdarúgóit a helyi rendőrségnek könnygázzal kellett megfékeznie, mivel rátörték az öltözőt az Atléticóra, így nem akármekkora csetepaté alakult ki, melynek végül a hatóságok vetettek véget azzal, hogy legalább nyolc Boca-játékost bevittek a rendőrségre. Haragjuk annak volt köszönhető, hogy mindkét meccsen egy-egy érvényes gólt vett el tőlük a videóbíró.

A finoman szólva sem Bocához közeli forrásnak tekinthető egykori paraguayi kapuslegenda, José Luis Chilavert is igazat adott a tegnapi balhéban a Xeneizének, és kíméletlenül beleállt a nemzetközi szövetség elnökébe:

“Teljesen megértem a Boca-játékosok reakcióját. Felkészülnek egy futballmeccs megnyerésére, és ellopják tőlük a játékot. A VAR használata szégyenteljes. Rendkívül alattomos volt, mindkét meccsen szándékosan tévedtek a kárukra.

Hosszú ideje elítélem ezt az aljas karaktert, Alejandro Domínguezt, a CONMEBOL elnökét, teljesen megölik a futballt. A VAR-t arra használják, hogy a barátaikat segítsék, és mivel a brazil csapatokat támogatja, ezért az összes brazil csapat tovább fog jutni a Libertadores-kupa és a Copa Sudamericana aktuális köréből. Teljesen egyértelműen kedveznek nekik.”

A Boca alelnöke, Juan Román Riquelme rendkívül csalódott volt csapata meghurcoltatása miatt.

A helyi beszámolók szerint a letartóztatott játékosok odabent töltötték az éjszakát, és a buenos airesi különítmény várhatóan majd csak a szerdai napon utazhat haza a hivatalos eljárás lefolytatását követően.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!