Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jótékonysági meccset játszik a Bayern München és a Schalke! – Hivatalos

A Bayern München gárdája hivatalos oldalán jelentette be, hogy jótékonysági mérkőzést fognak játszani a Schalke együttesével, ezzel is segítve az árvízkárosultakon.

(Photo by Leon Kuegeler – Pool/Getty Images)

Noha a Schalke együttese az előző idény végén kiesett a német élvonalból, mégis hamarosan össze fognak csapni a Bayern München együttesével. Ám a cél ezúttal nem a három pont megszerzése, hanem az Észak-Rajna-Vesztfália és a Rajna-vidék-Pfalz környékén élő árvízkárosultak megsegítése lesz. A mérkőzésen befolyó bevételt az áldozatoknak ajánlja fel a két klub. A Bayern München ezen kívül azt is közölte, hogy legalább 1 millió euróval segítik azokat, akik az árvíz súlytotta régióban élnek. A bajor klub elnöke, Herbert Hainer az alábbiakat mondta a kezdeményezéssel kapcsolatban:

Sokkolóak voltak az áradásról látott képek. Össze kell tartanunk ebben a szörnyű helyzetben is. A labdarúgásnak rendkívül fontos szerepe van a szolidaritásban. Csak elképzelni tudom, hogy min mehettek keresztül az ott élők. A jótékonysági mérkőzéssel és a segélyszervezetünk felajánlásával szeretnénk segíteni ezeknek az embereknek. Szeretnénk megköszönni a Schalkénak, hogy azonnal elfogadták a meghívásunkat.

A Bayern nem első alkalommal fog szolidaritást vállalni az árvízkárosultak mellett, mivel a Köln elleni felkészülési mérkőzést követően már 100 ezer euróval támogatták a régió lakóit a kölniekkel és a Telekommal együtt. A Bayern München – Schalke jótékonysági mérkőzés hivatalos időpontja még nincs meg, de a felek már megállapodtak egymással, hogy le fogják játszani a találkozót.