Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábiában folytatja az argentin válogatott védő – HIVATALOS

Hat év európai légióskodást követően maga mögött hagyta a kontinenst az egykori argentin válogatott játékos, és a jövőben Ázsiában keresheti a kenyérre valót…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

A szaúdi élvonalban szereplő Al-Nassr gárdája a minap két évre szóló megállapodást kötött az Európa-liga-győztes Villarreal rutinos argentin védőjével, Ramiro Funes Morival. A nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja szerint a klubváltás 2.5 millió eurós átigazolási díj ellenében valósult meg.

A 30 esztendős egykori River-nevelésű hátvéd 2015 óta szerepelt Európában, ebből a hat évből az első hármat az Everton, az utóbbi három esztendőt pedig a “sárga tengeralattjáró” alkalmazásában töltötte. Funes Mori összesen 74 tétmeccsen szerepelt a Villarrealban, de az utolsó idényében csupán tíz bajnoki és összesen 20 találkozó jutott számára, rendszerint elvesztette egykori kezdőhelyét, így az utóbbi hetekben már többször felmerült a távozása.

A rutinos labdarúgó 2015 és 2018 között 24 mérkőzésen lépett pályára az argentin válogatottban, melyben hátvéd létére két gólt is szerzett. Még mindig jobban járt, mint az ikertestvére, a csatár Rogélio Funes Mori ugyanis a válogatottbeli mellőzése miatt idén felvette a mexikói állampolgárságot, miután évek óta ott játszik a Monterrey együttesében, és jelenleg az Arany-kupán szereplő “El Tri” keretének a tagja.