Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatta új kapusát a Tottenham – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a Tottenham együttese valóban megszerezte a hosszú ideje kiszemelt olasz kapus játékjogát…

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

A Tottenham csapata szombat délben hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy vételi opcióval kölcsönvette az Atalanta együttesétől a kapus Pierluigi Gollini játékjogát. A korábban kiszivárgott információi értelmében a portás 15 millió eurós vételi opcióval váltott klubot.

A 26 éves hálóőr annak idején a Hellas Verona színeiben mutatkozott be az olasz élvonalban még a 2014-2015-ös esztendőben, és két szezont töltött a csapatnál. Ezt követően már szerepelt Angliában, 2016 és 2018 között az Aston Villa alkalmazásában állt, a kettő közül az első évében 20 meccsen védte az akkor másodosztályú birminghami gárda ketrecét, míg a másodikat kölcsönben már a bergamóiaknál töltötte, akik később véglegesítették is.

Gollini az utolsó három szezonban az Atalanta első számú kapusa volt, minden sorozatot figyelembe véve 112 találkozón szerepelt a klubban, de az utóbbi időszakban az olasz sajtó már kész tényként kezelte a mielőbbi távozását a vezetőséggel való viszonyának megromlása miatt. A Nerazzurri a közelmúltban Juan Mussót jelentette be új kapusaként, így Gollini végképp létszámfelettivé vált.