Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: mégis lesz mérkőzés – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a pénteki kora esti órákban robbant a bomba, hogy koronavírus-fertőzései miatt a Villarreal csapata nem utazik el a Budapest Honvéd elleni szombati stadionavatóra. A késő esti órákban azonban a kispestiek újabb bejelentést tettek…

 

Villarreal csapata a pénteki napon közölte, hogy miután a csapat két játékosának pozitív lett a koronavírus-tesztje, a csapat nem utazik el a soron következő, Közép-európai edzőmérkőzéseire, így a Budapest Honvéd elleni, szombatra tervezett összecsapásra sem. A rendkívüli helyzet kialakulását követően a Honvéd vezetősége egyeztetésbe fogott az Európa-Liga-győztes spanyol klub képviselőivel, és abban állapodtak meg, hogy a spanyol harmadosztályban szereplő Villarreal B csapata utazik majd el Budapestre, a Bozsik Aréna avatására.

A kispesti klub közleményében jelzi, hogy az egész Honvéd-család hosszú ideje készül a történelmi eseményre, a klub mindent megtett azért, hogy legyen mérkőzés és szurkolóinkkal együtt ünnepelhessék az új aréna megnyitását. Egyúttal a vezetőség arról is döntött, hogy mindenkinek visszatéríti a megvásárolt jegy árát, ennek módjáról később adnak tájékoztatást.

Az új sportlétesítmény kivitelezése a 2019-es év elején az 1938-ban felépített, majd 1955-ben bővített és átépített Bozsik Stadion bontási munkálataival vette kezdetét. Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába került. A lelátórész 8200 néző befogadására alkalmas, a főépületet háromemeletes, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig 4K-minőségű közvetítéseket tesz lehetővé.

Bozsik Arénában a hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon is rendeznek mérkőzéseket, a Honvéd első csapata azonban ezidáig még nem vehette birtokba az új létesítményt, mert várták a megfelelő nyitómeccs lehetőségét.