Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Küszöbön a Dortmund új csatárigazolása – sajtóhír

Ahogy hivatalossá vált Jadon Sancho távozása, a Borussia Dortmund együttese a megbízható forrás szerint máris közel került az angol kiválóság helyettesének szerződtetéséhez…

(Photo by Photo Pestige/Soccrates/Getty Images)

A megbízható átigazolási szakértő, Fabrizio Romano megalapozott információi szerint a Borussia Dortmund együttese minden feltételben megállapodott a PSV Eindhoven vezetőségével Donyell Malen átigazolásával kapcsolatban. A forrás úgy tudja, hogy a BVB 30 millió eurót fizet a tehetséges csatárért, akivel 2026 nyaráig szóló megállapodást készülnek kötni.

A 22 éves gólgyáros két évet töltött el az Arsenal akadémiáján, de 2017-ben tovább állt az eindoveniekhez, akik színeiben három teljes szezont töltött a felnőttek közt. Malen az első két idényében együttesen 21 bajnoki gólt szerzett a holland élvonalban (az egyik csonka szezon volt a járvány miatt), míg a 2020-2021-es kiírást 32 fellépés alatt 19 találattal zárta.

A 13-szoros holland válogatott támadó részt vett az idei Európa-bajnokságon is, bár gólt nem lőtt, két gólpasszt kiosztott a nyolcaddöntőben búcsúzó Oranje színeiben.