Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: gólzáporos döntetlen a nap rangadóján

A tokiói nyári olimpiai játékok szombati napján már a második forduló mérkőzéseit játszották le a női labdarúgó-tornán, és a délelőtti gólzáporos mérkőzések után a kora délutáni programban egy igazi rangadó is szerepelt két klasszis válogatott között…

(Photo by Koki Nagahama/Getty Images)

A tokiói olimpia szombati játéknapjának rangadóján Hollandia és Brazília 3-3-as döntetlent játszott egymással a női labdarúgó-torna második csoportkörében.

Az első fordulóban aratott fölényes sikereket követően egymással nézett farkasszemet az F csoport és talán az egész olimpiai mezőny két legnagyobb esélyese. A holland válogatott az első valamire való lehetőségéből máris magához ragadta a vezetést, amikor három perc elteltével Wilms átadásából az előző mérkőzésen négy gólig jutó Arsenal-csatár, Vivianne Miedema vette be Barbara kapuját. (1-0) Nem sokáig örülhetett az Oranje hölgykoszorúja, ugyanis az első negyedóra végeztével a brazil gárda Debinha találatával máris kiegyenlítette a találkozó állását. (1-1) Az első játékrész további részében ugyan a dél-amerikaiak próbálkoztak többet, a vezetést nem tudták megszerezni, a pihenőre maradt a döntetlen.

A szünet utáni folytatásra a brazilok svéd kapitánya hármat cserélt, első sorban bizonyára a támadójáték fokozása érdekében. A mérkőzés továbbra is kiegyenlített küzdelemben zajlott, és negyedóra elteltével Miedema újabb találatával megint a hollandok kerültek lépéselőnybe. (2-1) Azonban ahogy korábban, úgy most sem sokáig örülhettek, hiszen öt perccel később Brazília büntetőhöz jutott, melyet Marta értékesített. (2-2) Sőt, újabb négy minutummal később már a Selecao lányainál volt az előny, ugyanis a csereként beszálló Ludmila volt eredményes. (2-3) Ezzel azonban még mindig nem értek véget a fordulatok, bő tíz perccel a lefújás vége előtt a hollandok előre húzódó balhátvédje, Dominique Janssen találata alakította ki a döntetlen végeredményt a hat gólt hozó rangadón. (3-3)

Olimpiai játékok, női labdarúgás, F csoport, 2. forduló
Hollandia – Brazília 3-3 (1-1)
Helyszín: Miyagi Stadion, Miyagi Vezette: Kate Jacewicz (ausztrál)
Gólszerzők: Miedema (3., 59.), Janssen (79.), ill. Debinha (17.), Marta (64. – büntetőből), Ludmila (68.)
Sárga lapok: van der Gragt (64.), Roord (72.), ill. Ludmila (78.)
Kiállítás: – ill. 

Hollandia: van Veenendaal – Wilms, van der Gragt, Nouwen, Janssen – Roord, Groenen, van de Donk – van de Sanden (Beerensteyn 67.), Miedema (Pelova 89.), Martens. Szövetségi kapitány: Sarina Wiegman-Glotzbach.

Brazília: Barbara – Bruna, Erika, Raffaele, Tamires – Duda (Andressa 46.), Formiga (Angelina 46.), Andressinha, Marta (Geyse 75.) – Beatriz (Ludmila 46.), Debinha. Szövetségi kapitány: Pia Mariane Sundhage.

Az F csoport aktuális állása

Az E csoport favoritjának számító Nagy-Britannnia a második mérkőzését is megnyerte, miután a hajrában 1-0-s győzelmet harcolt ki a házigazda Japán válogatottjával szemben. A hatalmas mezőnyfölény ellenére sokáig nyílt volt az összecsapás, a britek csak a 74. percben szerezték meg a győztes gólt az első körben duplázó Ellen White jóvoltából, aki eddig a csapata összes gólját szerezte a tornán.

Olimpiai játékok, női labdarúgás, E csoport, 2. forduló
Japán – Nagy-Britannia 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. E. White (74.)

Az E csoport aktuális állása

 

Az Egyesült Államok válogatottja kiköszörülte a csorbát, és a nyitómeccs súlyos fiaskóját követően rendkívül magabiztosan, 6-1-re nyert Új-Zéland ellen a második fordulóban. Az amerikaiak már a kilencedik percben lépéselőnybe kerültek, és végig vezetve diadalmaskodtak. Az első etap végén 2-0-ra vezettek, miután egyik góljukat nem adták meg, majd a második felvonás derekánál egy öngól jóvoltából vitték be a harmadik találatot. Az utolsó húsz percen belül szépítettek az óceániak, és úgy nézett ki, hogy övék lehet az utolsó szó, nem tudták azonban kozmetikázni a különbséget, mert a hajrában az USA még újabb három (!) találat jóvoltából adta meg a kegyelemdöfést. Az amerikaiak egyik legnagyobb sztárja, a csereként pályára lépő Alex Morgan is eredményes tudott lenni a végén.

Olimpiai játékok, női labdarúgás, G csoport, 2. forduló
Új-Zéland – Egyesült Államok 1-6 (0-2)
Gólszerzők:
Hassett (72.), ill. Lavelle (9.), Horan (45.), Erceg (63. – öngól), Press (81.), A. Morgan (87.), Bott (90+3.)

A G csoport aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)