Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Kanada könnyed, az USA szenvedős sikerrel jutott az elődöntőbe! – videóval

Befejeződtek az Arany-kupa negyeddöntői, így kialakult a legjobb négy mezőnye. Katar és Mexikó után Kanada és az USA tudta sikerrel venni a negyeddöntős akadályt.

(Photo by Ron Jenkins/Getty Images)

Nagyon aktívan kezdte Kanada a Costa Rica elleni negyeddöntős mérkőzést, aminek igen korán meg is lett az eredménye. A 18. percben egy gyönyörű kiugratást követően Hoilett még szebb mozdulattal emelte át a labdát a kapus fölött, 0-1! A vezetés megszerzését követően sem lassítottak a kanadaiak, számos helyzetet kidolgoztak, de a szünetig nem tudtak újabb gólt szerezni. A második játékrész is hasonló mederben zajlott, Kanada több nagy lehetőséget is elpuskázott, de erre végül nem fizettek rá. A 68. percben ugyanis egy szerencsésen pattanó labda után Eustaquio duplázta meg az előnyüket, 0-2! Összességében teljesen megérdemelt sikert arattak a kanadaiak, Costa Rica nem igazán tudott veszélyeztetni, és egy pillanatig sem volt kérdés a továbbjutó személye.

Arany-Kupa, negyeddöntő
Costa Rica – Kanada 0-2 (0-1)

Gólszerzők: – ill. Hoilett (18.), Eustaquio (68.)

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az utolsó negyeddöntőt USA és Jamaika vívta egymással. Igen kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés első félideje. Mindkét csapat eljutott igen komoly helyzetekig, de a kapusok eszén nem tudtak túljárni, akik több nagy bravúrt is bemutattak. A második játékrész már jóval kevesebb lehetőséget hozott, különösen a jamaikaiak részéről, akik egyre inkább csak a védekezésre tudtak koncentrálni. Már-már úgy nézett ki, hogy ki tudják húzni a rendes játékidőt kapott gól nélkül, de a 83. percben Hoppe fejesével előnybe került az USA, 1-0! Az utolsó 10 minutumban Jamaika már nem tudott megújulni, így a legjobb négy közé az amerikaiak jutottak be.

Arany-Kupa, negyeddöntő
USA – Jamaika 1-0 (0-0)
Gólszerző: Hoppe (83.) ill. –

A mérkőzés összefoglalója:
Az elődöntők párosítása:
Katar – Egyesült Államok
Mexikó – Kanada