Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: hét gólt vágott az olasz klub gólfelelőse

Az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt szezonjának nagy felfedezettje úgy tűnik, hogy az új idénynek is kiváló formában készül nekivágni…

(Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyének mostanság legfeljebb középcsapatnak számító Fiorentina gólgyárosa, Dusan Vlahovic ott folytatja, ahol abbahagyta, ugyanis a szerb csatár a “violák legutóbbi edzőmérkőzésén egymaga hét (!) gólt szerzett az amatőr Polisportiva C4 Foligno 11-0-s legyőzése alkalmával.

Vlahovic 2018-ban a 18. születésnapját követően csatlakozott a Partizan Beogradtól az olasz együtteshez. A Fior soraiban az első idényében tíz bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget a 2018-2019-es évad tavaszi felében. A következő szezonban epizódszereplőként követelt magának egyre több játékpercet, és a 2019-2020-as kiírást 30 fellépés alatt hat találattal zárta. Ezt követően az igazi áttörést az előző szezon hozta meg számára, amikor 21 gólt szerzett 37 pályára lépés alatt, így egy csapásra az európai futball egyik legfelkapottabb támadója lett.

A 21 éves támadó aktuális szerződése még 2023-ig érvényes a “violáknál”, akik így bizonyára alaposan meg fogják kérni az árát eladása esetén. A nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja 40 millió euróra becsli a játékos értékét, de ha valaki tényleg meg akarja őt venni, ennél többet kell majd fizetni érte. A korábbi híresztelések szerint többek közt a Borussia Dortmund és a Liverpool is figyeli már őt.